Συνελήφθη τη Δευτέρα στο Ρέθυμνο, 28χρονος Έλληνας, κατηγορούμενος για παραβάσεις που αφορούν σε όπλα, μετά από έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι όπου μένει.

Συγκεκριμένα αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε) στο πλαίσιο δράσεων για την καταπολέμηση της παράνομης οπλοκατοχής, ερεύνησαν το σπίτι του 28χρονου όπου βρήκαν: «Δύο πιστόλια, 3 γεμιστήρες, 164 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων, κάλυκα πολεμικού όπλου, θήκη πιστολιού και 25 κροτίδες.Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνης.

Στο μεταξύ άγνωστοι κατέστρεψαν την Κυριακή το βράδυ το Σκοπευτήριο του Αρκαλοχωρίου της περιοχής Στείρωνας του Δήμου Μινώα Πεδιάδος στο Ηράκλειο στο οποίο φιλοξενούνται αρκετοί σκοπευτικοί όμιλοι.

Με τη βοήθεια μηχανήματος εσκαφών βαρέου τύπου το οποίο είχαν κλέψει, οι δράστες εισήλθαν στο χώρο του σκοπευτηρίου αργά τη νύχτα και ισοπέδωσαν τις εγκαταστάσεις χωρίς να γίνουν αντιληπτοί. Αστυνομικοί ερευνούν το χώρο για να εντοπίσουν στοιχεία που ενδεχομένως θα βοηθήσουν στην ταυτοποίηση των δραστών, ενώ το οικονομικό ύψος από τις ζημιές στις εγκαταστάσεις που ισοπεδώθηκαν ξεπερνούν τις 150.000 ευρώ.