Αναβιώνει στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Πατρών, η δολοφονία του 53χρονου ιερέα Θανάση Αυγερόπουλου στους Κρουνούς Κρεστένων στην Ηλεία, που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο τον Σεπτέμβριο του 2012.

Στο εδώλιο θα καθίσουν τη Δευτέρα η παπαδιά και ο εραστής της, οι οποίοι έχουν καταδικαστεί από τον Ιούνιο του 2013 σε ισόβια κάθειρξη, για ανθρωποκτονία από πρόθεση του ιερέα.

Η παπαδιά είχε ασκήσει έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης καθώς είχε υποστηρίξει πως δεν είχε βάλει κανέναν να σκοτώσει τον σύζυγό της.

Ο συγκατηγορούμενός της, ο οποίος έχει καταδικαστεί πρωτόδικα σε ισόβια κάθειρξη και φυλάκιση τριών ετών, είχε αναλάβει όλη την ευθύνη και αλλάζοντας την προανακριτική του κατάθεση είχε ισχυριστεί ότι η παπαδιά δεν του είχε ζητήσει ποτέ να σκοτώσει τον ιερέα, υποστηρίζοντας ότι έφτασε στο έγκλημα τυγλωμένος από το πάθος του για την παπαδιά.

Το χρονικό της δολοφονίας

Η παπαδιά και ο εραστής της είχαν στήσει καρτέρι θανάτου στον ιερέα σύμφωνα με το ilialive.gr. Είχαν φύγει από το σπίτι τους από την περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας με κατεύθυνση τη Ζαχάρω μέσου Κρεστένων για να κάνουν ανάληψη χρημάτων από την τράπεζα.

Μόλις βγήκαν στην Ε.Ο. Πύργου – Κυπαρισσίας και σε απόσταση περίπου δύο χιλιομέτρων από τη διασταύρωση Κρεστένων, έκαναν στάση για φυσική ανάγκη της 43χρονης και στη συνέχεια απομακρύνθηκε από το σημείο, όπου βρισκόταν το όχημα. Στο μεσοδιάστημα, ο εραστής της Νίκος Παναγόπουλος σκότωσε τον ιερέα με δωδεκάβολα φυσίγγια κυνηγετικής καραμπίνας, χτυπώντας τον στο στήθος, στην κοιλιά και στο κεφάλι και στη συνέχεια έφυγε με τη μηχανή του.

Είχαν συνεννοηθεί με την παπαδιά πως θα το κάνουν να φανεί σαν ληστεία. Γι΄ αυτό άλλωστε και η παπαδιά είχε προνοήσει και είχαν σταματήσει νωρίτερα σε ΑΤΜ προκειμένου να κάνουν ανάληψη χρημάτων. Μάλιστα τα είχε προγραμματίσει όλα και με πρόφαση το ότι φοβόταν να κρατάει τόσα χρήματα πάνω της, τα είχε δώσει στο σύζυγό της να τα κρατάει.

Η παπαδιά άκουσε τους πυροβολισμούς και, γυρνώντας, είδε τον 52χρονο σύζυγό της μέσα σε μια λίμνη αίματος. Οι αστυνομικοί βρήκαν την παπαδιά σε «κατάσταση σοκ». Η ίδια ανέφερε ότι το μόνο που είδε είναι δύο άντρες να απομακρύνονται από το σημείο με μία μηχανή μεγάλου κυβισμού. Δε θυμόταν τίποτα άλλο. Πιθανώς τους είχαν ακολουθήσει μετά τη στάση τους στο ΑΤΜ, προκειμένου να τους ληστέψουν…

Τα στοιχεία που είχε αφήσει πίσω του ο δράστης, σε συνδυασμό με τις αντιφάσεις στις οποίες έπεσε η παπαδιά κατά τη διάρκεια της κατάθεσής της στο Τμήμα Ασφάλειας του Πύργου έφεραν στο φως το στυγερό έγκλημα. Η παπαδιά ομολόγησε. Ο δολοφόνος του άντρα της ήταν ο εραστής της.

Τα στοιχεία, που άφησε πίσω ο δράστης άρχισαν να οδηγούν ερωτηματικά. Στο σημείο που έγινε το φονικό δεν υπήρχαν ίχνη από ρόδες μηχανής, ενώ η παπαδιά υποστήριζε ότι είδε τους δυο δράστες να διαφεύγουν με μηχανές. Επιπλέον, ο δράστης ξέχασε να πάρει το φάκελο με τα χρήματα από τον ιερέα. Συνεπώς το κίνητρο της ληστείας καταρρίφθηκε. Επιπλέον, οι γιατροί στο νοσοκομείο κατάλαβαν αμέσως ότι η παπαδιά δεν είχε κανένα σύμπτωμα, που να δείχνει ότι υπέστη λιποθυμικό σοκ, ενώ, ερωτηματικά προκάλεσε και το γεγονός ότι αντικρίζοντας τον άντρα της νεκρό, ενστικτωδώς δεν τον αγκάλιασε, αντίθετα, ούτε που γύριζε να τον κοιτάξει.