Τη συμβολή των κατοίκων και ιδιαίτερα των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στο Εμπορικό Τρίγωνο του κέντρου της πόλης του, ζητεί ο Δήμος Αθήνας, σχετικά με την τήρηση των κανόνων στάθμευσης και διέλευσης από τους πεζόδρομους.

Παράλληλα, η δημοτική αστυνομία εντείνει τις προσπάθειες για την αποτροπή της παράνομης στάθμευσης και την απελευθέρωση του δημόσιου χώρου, επιβάλλοντας αυστηρά πρόστιμα στους παραβάτες.

Στο Εμπορικό Τρίγωνο, τους τελευταίους έντεκα μήνες ο δήμος Αθηναίων έχει παραδώσει στους πεζούς ήδη εννέα πεζόδρομους, που έως πρότινος παρέμεναν «πεζόδρομοι» μόνο στα χαρτιά. Πρόκειται για τις οδούς Βύσσης, Καΐρη, Αγάθωνος, Αβραμιώτου, Καρόρη, Πολυκλείτου, Βλαχάβα, Χρυσοσπηλιωτίσσης και Νικίου.

Σε εξέλιξη είναι η λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση των οδών Λεωχάρους, Μιλτιάδου και Χαβρίου, με έργα δαπεδόστρωσης με κυβόλιθους, εκσυγχρονισμό των δικτύων αποχέτευσης, ηλεκτροδότησης και εγκατάσταση υποδομών internet. Τα έργα θα συνεχιστούν τμηματικά σε ακόμη 19 δρόμους του Εμπορικού Τριγώνου.