Το ποσό των 5.500 ευρώ παρέδωσε στους αστυνομικούς ο Θεμιστοκλής Κοσμίδης

Οδηγός ΚΤΕΛ βρήκε «κομπόδεμα» μετανάστη και το παρέδωσε στην αστυνομία

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/03/2018 12:22 |
Οδηγός ΚΤΕΛ βρήκε «κομπόδεμα» μετανάστη και το παρέδωσε στην αστυνομία
Ήταν στις 3 Μαρτίου, όταν ο Θεμιστοκλής Κοσμίδης, οδηγός στα ΚΤΕΛ Κιλκίς, έλαβε ένα τηλεφώνημα από συνάδελφό του στα κεντρικά γραφεία για μια σακούλα που αναζητούσε ζευγάρι μεταναστών.

Ήταν στις 3 Μαρτίου, όταν ο Θεμιστοκλής Κοσμίδης, οδηγός στα ΚΤΕΛ Κιλκίς, έλαβε ένα τηλεφώνημα από συνάδελφό του στα κεντρικά γραφεία για μια σακούλα που αναζητούσε ζευγάρι μεταναστών. «Σταμάτησα και έψαξα παρά το γεγονός ότι είχαν επιβιβαστεί αρκετοί στο λεωφορείο. Αλλά σακούλα δεν βρέθηκε» λέει ο 44χρονος.

«Οι γονείς μου ήταν αυτοί, που μού έμαθαν πως ό,τι δεν είναι δικό σου, δεν σου ανήκει». Με αυτή τη φράση, που "κουβαλάει" αξίες ζωής σφυρηλατημένες πάνω στον οικογενειακό ιστό, ο 44χρονος οδηγός υπεραστικού λεωφορείου Θεμιστοκλής Κοσμίδης, εξηγεί γιατί δεν σκέφθηκε ούτε στιγμή να κρατήσει το τσαντάκι με το μεγάλο χρηματικό ποσό που βρήκε στο λεωφορείο του και να το παραδώσει στην αστυνομία προκειμένου να επιστραφεί στον ιδιοκτήτη του, έναν 30χρονο Αφγανό μετανάστη.

«Μόλις έφτασα στον προορισμό μου και αφού κατέβηκαν όλοι οι επιβάτες ξαναέψαξα αλλά δεν εντόπισα σακούλα. Και πάνω στην απογοήτευση, ανάμεσα σε δύο καθίσματα, είδα σφηνωμένο ένα τσαντάκι στις διαστάσεις μεγάλου πορτοφολιού» προσθέτει, εξηγώντας πως ήταν «...λίγο η μετάφραση λίγο το σπασμένο τηλέφωνο τελικά η σακούλα ήταν τσαντάκι όπως αποδείχτηκε».

Το τσαντάκι, το οποίο εκτός από κάρτες παραμονής και άλλα έγγραφα που ανήκαν στον 30χρονο Αφγανό περιείχε και το ποσό των 5.500 ευρώ, παρέδωσε ο Θεμιστοκλής Κοσμίδης στους αστυνομικούς, οι οποίοι, ύστερα από την απαραίτητη διασταύρωση στοιχείων, το επέστρεψαν στον ιδιοκτήτη.

3
"XY" Βερολίνο
13/03/2018 17:46
Χίλια μπράβο. Να που υπάρχει ακόμα τίμιος κόσμος. Πριν από 18 χρόνια το 2000 έχασα κι εγώ το τσαντάκι μου με όλα τα χαρτιά (ταυτότητα, διαβατήριο, δίπλωμα οδηγήσεως, πιστωτικές κάρτες κλπ) στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Μονάχου. Ενώ είχα ξεκινήσει όλες τις διαδικασίες σε 2 μέρες τα βρήκε ένας καθαριστής του σταθμού από τη Κροατία και τηλεφώνησε. Παρόλο που ήταν πολύτεκνος και σίγουρα τα έβγαζε πέρα με δυσκολίες, δεν ήθελε να του δώσω τίποτα. Σε τέτοιους ανθρώπους βγάζω πραγματικά το καπέλο. Καλή του ώρα όπου βρίσκεται ο άνθρωπος.
Πάνος Π
13/03/2018 15:29
Εύγε !!!!! και να συγχαρει όλος ο οργανισμός για αυτή την πράξη τιμής. Όταν είσουν μικρός πριν 40 χρόνια ξέχασα ένα μπουφάν το οποίο βρέθηκε αλλά όχι το δακτυλίδι που είχα στην τσέπη. Ευτυχώς που ακόμα υπάρχει καρδιά με τιμή.
ΑΛΕΞΗΣ ΜΠΑΧΑΛΟΣ
13/03/2018 15:15
Υπάρχει ελπίδα τελικά...