«Το ζήτημα της ασφάλειας στην Αθήνα είναι πια ζήτημα πρωθυπουργού» δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την Πέμπτη.

Ο κ. Καμίνης αποδέχθηκε την πρόταση δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης να διεξαχθεί ευρεία συζήτηση για το θέμα αυτό στο δημοτικό συμβούλιο. Όπως είπε, στη συνεδρίαση θα κληθεί να παραστεί και η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη τονίζοντας ότι «το ζήτημα της ασφάλειας, δεν λύνεται με πυροσβεστικές κινήσεις. Είναι ανάγκη να εκπονηθεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την Αθήνα χωρίς μεγαλοστομίες.

Το ζητάμε χρόνια». Σημειώνοντας ότι έχει «θέσει εαυτόν στη διάθεση της κυβέρνησης για να δουλέψουμε μαζί». Αναφερόμενος στις χθεσινές δηλώσεις του πρωθυπουργού ότι είναι υποχρέωση της Πολιτείας να παρέχει ασφάλεια στον κάθε πολίτη ξεχωριστά, ο κ Καμίνης είπε «τον καλωσορίζουμε, έστω και αργά, στην πραγματικότητα. Για την ανομία, την εγκληματικότητα, τη βία, την κατάσταση στα Εξάρχεια που έχει φτάσει στο απροχώρητο, για το ζήτημα της διακίνησης και δημόσιας χρήσης ναρκωτικών».

Από την Ανοιχτή Πόλη, ο επικεφαλής της Ρήγας Αξελός, τόνισε ότι ουδείς είναι υπέρ της βίας. Σημειώνοντας ότι εκτός από τις επιθέσεις με βαριοπούλες υπάρχουν και οι επιθέσεις από την ακροδεξιά εναντίον της ίδιας της ανθρώπινης ζωής.

Ο δημοτικός σύμβουλος Θανάσης Πλεύρης, που συνυπέγραφε τη σχετική πρόταση για συζήτηση, έκανε λόγο για πλήρη ανομία στην Αθήνα και ανοχή από πλευράς της Πολιτείας.