Πέθανε το πρωί της Πέμπτης ο συνάδελφος δημοσιογράφος και πρώην βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Μουλόπουλος.

Ο Βασίλης Μουλόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1946. Σπούδασε Οικονομία στο Πανεπιστήμιο της Ρώμης. Κατά τη διάρκεια της Χούντας δραστηριοποιήθηκε πολιτικά στο αντιδικτατορικό κίνημα και εργάστηκε ως δημοσιογράφος στην εφημερίδα της Lotta Conitnua.

Επέστρεψε στην Ελλάδα το 1981. Εργάστηκε στο «Βήμα» ως διευθυντής σύνταξης και αρθρογράφος. Εξελέγη πρώτος βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2009.

Υπήρξε πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Αυγής και πρόεδρος του Δ.Σ. Left Media στο Κόκκινο. Για πολλά χρόνια ήταν διευθυντής σύνταξης και αρθρογράφος στο Βήμα ενώ είχε διατελέσει και πρόεδρος της Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συντακτών (ΠΟΕΣΥ).

Hταν παντρεμένος με την συνάδελφο Μαρία Βύνιου και είχε μία κόρη. Η κηδεία του θα γίνει αύριο στις 4 το απόγευμα στο Χαλάνδρι.

Τον Βασίλη Μουλόπουλο αποχαιρέτισε, μέσω ανάρτησης στο Twitter,o πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

«Είναι δύσκολο να αποχαιρετάς έναν δικό σου άνθρωπο. Ο Βασίλης ήταν δίπλα μας όλα τα χρόνια της αναγέννησης και της ανόδου του ΣΥΡΙΖΑ. Με την οξυδέρκεια και τη σοφία του, με τη καυστική του πένα και τις ιδέες του, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο να γίνει κοινωνικά πλειοψηφικό το αίτημα για μια βαθιά ριζοσπαστική αλλαγή στα πολιτικά πράγματα της χώρας. Καλό ταξίδι σύντροφε!», έγραψε ο κ. Τσίπρας.

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας τονίζει:

«Εκφράζουμε τη θλίψη μας για την απώλεια του δημοσιογράφου Βασίλη Μουλόπουλου. Υπηρέτησε το λειτούργημα που επέλεξε με σθένος, κατέκτησε διευθυντικές θέσεις και ανέπτυξε πλούσια συνδικαλιστική, αλλά και πολιτική δράση ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Στους οικείους του εκφράζουμε ειλικρινή συλλυπητήρια».

Τη θλίψη του για την απώλεια του δημοσιογράφου Βασίλη Μουλόπουλου εξέφρασε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ σημειώνοντας σε σχετική ανακοίνωση:

«Ο Βασίλης Μουλόπουλος διέθετε εξαίρετες επαγγελματικές ικανότητες και ακεραιότητα χαρακτήρα. Ήταν πολύ εργατικός και αφοσιωμένος σε ό,τι αναλάμβανε, στοιχεία τα οποία τον έκαναν να διακριθεί στην επαγγελματική και κοινωνική του ζωή και να χαίρει μεγάλης εκτιμήσεως των συναδέλφων και των συνεργατών του. Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ συλλυπείται τους οικείους του, ιδιαιτέρως τη σύζυγο και την κόρη του και αποχαιρετά στο τελευταίο ταξίδι του τον εκλεκτό συνάδελφο, ο οποίος υπηρέτησε με μαχητικότητα και τίμησε τη δημοσιογραφία».

Ανακοίνωση από την ΠΟΕΣΥ

Βασίλη θα είσαι

πάντα στην καρδιά μας

Με θλίψη αποχαιρετούμε τον ξεχωριστό συνάδελφο Βασίλη Μουλόπουλο που έχασε σε ηλικία 72 χρονών τη ζωή του στη μάχη με τον καρκίνο.

Έφυγε άλλος ένας λαμπρός συνάδελφος, με…

ιδιαίτερη, ξεχωριστή πένα και ματιά, προσθέτοντας δυστυχώς αυτή τη φορά την υπογραφή του στη μαύρη λίστα θανάτου, που πλήττει ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό το δημοσιογραφικό χώρο.

Αγαπητός από τους συναδέλφους, ο Βασίλης Μουλόπουλος υπήρξε δάσκαλος της δημοσιογραφίας με συνεχείς παραινέσεις για την τήρηση των κανόνων δημοσιογραφικής δεοντολογίας και την αντικειμενική και ποιοτική ενημέρωση.

Με τον ίδιο ζήλο και συνέπεια πρωτοστάτησε μαχητικά στους αγώνες για τη δημοκρατία και την κοινωνική αλλαγή. Ήταν ιδιαίτερα εργατικός και αφοσιωμένος στα καθήκοντα που ανέλαβε στη ζωή του, κερδίζοντας επάξια τη μεγάλη εκτίμηση των συναδέλφων και συνεργατών του.

Ο Βασίλης Μουλόπουλος γεννήθηκε το 1946 στην Αθήνα και σπούδασε Δημοσιογραφία στο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών Σπουδών «PRO DEO» και Οικονομικά στη Ρώμη.

Κατά τη διάρκεια της δικτατορίας στην Ελλάδα, παρέμεινε στη Ρώμη και ανέπτυξε δράση στο αντιδικτατορικό κίνημα. Εργάστηκε ως συντάκτης ύλης στην εφημερίδα «Lotta Conitnua» ως το 1980.

Το 1981 επέστρεψε στην Ελλάδα και εργάστηκε ως συντάκτης ύλης στην εφημερίδα «Εξόρμηση» έως το 1985. Ήταν η χρονιά που μεταπήδησε στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη, με τον οποίο συνέδεσε στενά την επαγγελματική του πορεία στο μέλλον, καθώς εργάστηκε στο «ΒΗΜΑ» και στον «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ» ως συντάκτης ύλης και στη συνέχεια ως αρθρογράφος και διευθυντής σύνταξης, για σχεδόν δύο δεκαετίες.

Στον συνδικαλιστικό στίβο διετέλεσε Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) (2008-2009). Αμέσως μετά, το 2009, εξελέγη Βουλευτής του Συνασπισμού της Αριστεράς και της Προόδου, αξίωμα στο οποίο παρέμεινε έως το 2012.

Διετέλεσε Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΑΥΓΗΣ και πρόεδρος του Δ.Σ. της «Left Media».

Η ΠΟΕΣΥ σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές στέκεται δίπλα στη σύζυγο και την κόρη του αξέχαστου Προέδρου μας, του οποίου η πορεία της ζωής του θα αποτελεί λαμπρό παράδειγμα για όλους μας.

Η κηδεία του Βασίλη Μουλόπουλου θα γίνει αύριο Παρασκευή, 9 Μαρτίου, στις 4 μ.μ. στο Νεκροταφείο Χαλανδρίου.

Θα σε θυμόμαστε πάντα, συνάδελφε Πρόεδρε.

Οι διατελέσαντες Πρόεδροι της ΠΟΕΣΥ

Σταμάτης Νικολόπουλος

Γιώργος Σαββίδης

Δημήτρης Κουμπιάς