Τα διάσημα και το δίπλωμα της Ανώτατης Τιμητικής Διάκρισης του Μεγαλόσταυρου του Αποστόλου Παύλου της Εκκλησίας της Ελλάδος θα επιδώσει ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, την προσεχή Κυριακή, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

Σύμφωνα με το ανακοινωθέν που εξεδόθη από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, την προσεχή Κυριακή, Α’ Κυριακή των Νηστειών, εορτάζεται σε όλη την Ορθοδοξία «η αναστήλωση των Ιερών Εικόνων, η οποία καθιερώθηκε το 843 από την Αυτοκράτειρα Θεοδώρα, τον υιό αυτής Μιχαήλ τον Γ’ και τον Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Μεθόδιο τον Ομολογητή».

Στο πλαίσιο των λατρευτικών εκδηλώσεων, θα τελεσθεί κατά την ημέρα αυτή στον Καθεδρικό Ναό Αθηνών Συνοδική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου.

Στη Θεία Λειτουργία θα λάβουν μέρος και ενδημούντες στην Αθήνα ιερείς και διάκονοι άλλων Ορθοδόξων Εκκλησιών, επισημαίνεται στο ανακοινωθέν και προστίθεται πως προ της Απολύσεως της Θείας Λειτουργίας θα λάβει χώρα εντός του ναού η λιτάνευση των ιερών εικόνων εις ανάμνησιν του γεγονότος της αναστηλώσεως αυτών.

Μετά από το πέρας της λιτανεύσεως των ιερών εικόνων ο αρχιεπίσκοπος θα επιδώσει τα διάσημα και το δίπλωμα της Ανωτάτης Τιμητικής Διακρίσεως του Μεγαλόσταυρου του Αποστόλου Παύλου της Εκκλησίας της Ελλάδος στον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπιο Παυλόπουλο.