Δεν υπήρξε καμία πολιτική ή άλλη παρέμβαση στο πόρισμα για τον θάνατο της 4χρονης πριν από 26 μήνες στο Βενιζέλειο νοσοκομείο Ηρακλείου, τονίζει ο Σταύρος Ευαγγελάτος, επικεφαλής του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ), μετά την σφοδρή αντιπαράθεση που προκλήθηκε στη Βουλή μεταξύ Άδωνι Γεωργιάδη και Παύλου Πολάκη.

Όπως επισημαίνει «αυτά τα οποία έχουν διαρρεύσει δεν αποτελούν επίσημα έγγραφα της υπηρεσίας. Δεν είναι πρωτοκολλημένα» σημειώνει, τονίζοντας πως το πόρισμα έχει ολοκληρωθεί χωρίς παρεμβάσεις.

«Δεν υπήρξε η παραμικρή παρέμβαση απ’ οποιονδήποτε πολιτικό ή άλλο υπηρεσιακό πρόσωπο κατά τη διαδικασία έρευνας και έκδοσης του πορίσματος μας. Άλλωστε μιλάμε για βαριά αμέλεια μέσα στο πόρισμα μας, σύμφωνα και με την ΕΔΕ που διενεργήθηκε» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος επιβεβαιώνει ότι το πόρισμα ήδη έχει προωθηθεί εκεί που πρέπει, επισημαίνοντας πως «η Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης ενημερώθηκε με την ολοκλήρωση του ελέγχου και σήμερα απ’ ότι έμαθα πήρε το πόρισμα στα χέρια της».

Αναφερόμενος στο χρόνο ολοκλήρωσης του πορίσματος είπε πως «η όποια χρονική διάρκεια του ελέγχου σχετιζόταν με το γεγονός ότι έπρεπε, όπως αποφασίσαμε ως υπηρεσία, να συμπεριλάβουμε και την τελική απόφαση του Δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού όσον αφορά τη εμπλοκή της νοσηλεύτριας».

Υπενθυμίζεται πως την Τετάρτη ο Άδωνις Γεωργιάδης επικαλέστηκε το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας, σύμφωνα με το οποίο καταλογίζονται στην αναισθησιολόγο Νεκταρία Πολάκη «παρεκκλίσεις από την εφαρμογή των ιατρικών πρωτοκόλλων για την ανάταξη του βρογχόσπασμου, καθόσον δεν χορηγήθηκαν βρογχοδιασταλτικά, και για τη μη ορθή χρήση της αδρεναλίνης, όσον αφορά την οδό (ενδοφλέβια) και τη χορηγούμενη δοσολογία»

Στο πόρισμα, το οποίο κατέθεσε στη Βουλή ο κ. Γεωργιάδης προκαλώντας την σφοδρή αντίδραση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, καταλογίζεται επίσης «αμέλεια» σε μια καρδιολόγο και σε μια νοσηλεύτρια εξαιτίας της «κακής συνεργασίας μεταξύ του ιατρικού και νονοσηλευτικού προσωπικού με ανακόλουθη εκτέλεση ιατρικού πρωτοκόλλου».