Σφοδρή είναι η σύγκρουση σε πολιτικό επίπεδο αλλά και αναπάντητα μένουν πολλά ερωτήματα γύρω από το θάνατο της μικρής Μελίνας, τον Δεκέμβριο του 2015, έπειτα από εγχείρηση ρουτίνας στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου Κρήτης.

Στοιχεία του πορίσματος που είδαν το φως της δημοσιότητας και καταλογίζουν αμέλεια στην αναισθησιολόγο, συγγενή του υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, έχουν προκαλέσει νέο γύρο αντιπαράθεσης.

Μετά τις καταγγελίες ότι το πόρισμα βρίσκεται στα συρτάρια του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας ο Αδωνις Γεωργιάδης προχώρησε και σε νέα καταγγελία λέγοντας ότι για την υπόθεση υπάρχουν δύο πορίσματα, έναν τον Μάιο του 2017 και ένα το 2018.

«Το πόρισμα ως δια μαγείας όχι μόνο έμεινε στο συρτάρι, αλλά ξαφνικά ως δια μαγείας πιέστηκε η επιθεωρήτρια να βγάλει από το πόρισμα τα κρισιμότερα εναντίον της συγγενούς του κ. Πολάκη. Βέβαια και στο δεύτερο πόρισμα εξακολουθεί να τις ρίχνει όλες τις ευθύνες, όμως είναι πιο ήπια διατυπωμένες» δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης στον ΑΝΤ1.

Σύμφωνα με την καταγγελία του κ. Γεωργιάδη στο πρώτο πόρισμα καταλογίστηκε βαριά «ιατρική αμέλεια» στην αναισθησιολόγο, συγγενή του Παύλου Πολάκη και «αμέλεια» σε καρδιολόγο και νοσηλεύτρια. Ειδικά για την αναισθησιολόγο γίνεται λόγος για μη ορθή αντιμετώπιση του περιστατικού, για χρήση μεγάλων δόσεων αδρεναλίνης και ατροπίνης και μη γνώση δοσολογίας βασικών φαρμάκων. Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ υποστηρίζει πως με «άνωθεν εντολή» το νέο πόρισμα ξαναγράφτηκε προκειμένου να «μαλακώσει» ως προς τις ευθύνες της αναισθησιολόγου και να μείνουν μόνο οι αναφορές για «βαριά ιατρική αμέλεια».

Η απάντηση

Αμεση ήταν η απάντηση που έδωσε η Γενική Επιθεωρήτρια η οποία μιλώντας στον Real FM είπε:«Δεν έχω καμία τέτοια υπόθεση στο γραφείο μου. Παρότι δεν έχω υπόθεση τέτοια, έχω ζητήσει και ενημερώνομαι για το πειθαρχικό. Γίνεται πειθαρχική προκαταρκτική, δεν έχει βγει απόφαση πειθαρχικού για να έρθει σε μένα για τη συγκεκριμένη γιατρό. Στέλνω έγγραφα και ενημερώνομαι συνεχώς. Αυτή είναι η αρμοδιότητά μου».

Σε γραπτή δήλωσή της σημείωσε πως από την ενημέρωση που είχε από τον Γενικό Επιθεωρητή του Σ.Ε.Υ.Υ.Π. προκύπτει ότι «δεν υπάρχουν πορίσματα για την απώλεια της μικρής Μέλίνας Παρασχάκη αλλά ενημερωτική έκθεση αποτελεσμάτων έρευνας, η οποία αναμένεται να παραληφθεί από τον Γ.Ε.Δ.Δ. τις επόμενες ημέρες και δεν εκδόθηκε νωρίτερα λόγω της αναμονής των αποφάσεων των Πειθαρχικών Οργάνων που έχουν επιληφθεί της υπόθεσης και προκειμένου να διαβιβαστούν και αυτές στην αρμόδια Εισαγγελία που ερευνά τις ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες των εμπλεκομένων υπαλλήλων» «Σε κάθε περίπτωση, δεν υπήρξε η παραμικρή παρέμβαση από οποιονδήποτε για την διεκπεραίωση, μιας τόσο σοβαρής υπόθεσης» ανέφερε.

«Τα δύο πορίσματα που διακινούνται είναι χωρίς σφραγίδες και υπογραφές και είναι απλά προσχέδια. Υπήρχε πόρισμα του 2017 που είχε αποσταλεί στην Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου αλλά ανεπέμφθη διότι το πειθαρχικό αθώωνε νοσηλεύτρια. Αναμενόταν η επανεξέταση από το ανώτατο πειθαρχικό που μόλις τις προηγούμενες ημέρες την ξανά αθώωσε. Ετσι το τελικό πόρισμα εστάλη σε 16 αποδέκτες, μεταξύ αυτών και στην κυρία Παπασπύρου, μόλις χθες».

Η πηγή διέψευσε τις πληροφορίες για αλλοίωση, με στόχο να ελαφρυνθούν τα συμπεράσματα για τις ευθύνες της αναισθησιολόγου – εξαδέλφης του Παύλου Πολάκη, ενώ υποστήριξε ότι η αποστολή του τελικού πορίσματος την Τετάρτη, έγινε συμπτωματικά στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή και όχι λόγω των καταγγελιών Γεωργιάδη.