«Εφυγε» από τη ζωή ο δημοσιογράφος του κοινοβουλευτικού ρεπορτάζ, Δημήτρης Τζάθας. Η απώλεια του Δημήτρη βύθισε στη θλίψη τους παλιούς φίλους του στα «ΝΕΑ» αλλά και όλους τους συναδέλφους.

Γιος του αείμνηστου δημοσιογράφου Ηρακλή Τζάθα, άρχισε να εργάζεται στην εφημερίδα το 1983, απασχολούμενος κυρίως στο ελεύθερο ρεπορτάζ και, κατά καιρούς, στο ρεπορτάζ των υπουργείων Παιδείας, Περιβάλλοντος, των υφυπουργείων Νέας Γενιάς και Νεολαίας και το πολιτικό.

Το 1999 τιμήθηκε από τον δήμαρχο Αθηναίων ως απεσταλμένος πολεμικός ανταποκριτής της εφημερίδας στο Βελιγράδι και την Πρίστινα, μαζί με άλλους, που κάλυψαν τον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία.

Από το ελεύθερο ρεπορτάζ μεταπήδησε στο κοινοβουλευτικό, στο οποίο καταξιώθηκε επιδεικνύοντας συνέπεια, ήθος και επαγγελματισμό. Το 2007, ο δημοσιογράφος των «ΝΕΩΝ» βραβεύτηκε από το Ιδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθανασίου Μπότση.

Η ΕΣΗΕΑ «αποχαιρετά έναν άξιο συνάδελφο»

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ συλλυπείται βαθύτατα την οικογένεια και τους οικείους του και αποχαιρετά έναν άξιο συνάδελφο, που υπηρέτησε με επαγγελματισμό και συνέπεια το δημοσιογραφικό λειτούργημα» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ, ενώ συλλυπητήρια εξέφρασε ο πολιτικός κόσμος.

«Ο Δημήτρης Τζάθας επί σειρά ετών, μέσα από την παρουσία και το έργο του στη Βουλή, ως δημοσιογράφος του κοινοβουλευτικού ρεπορτάζ, υπηρέτησε με επαγγελματισμό και συνέπεια το δημοσιογραφικό λειτούργημα. Ξεχώριζε για τη συναδελφικότητα και το ήθος του. Στους οικείους του θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια», ανέφερε ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

«Εκφράζουμε τη θλίψη μας για την απώλεια του συναδέλφου Δημήτρη Τζάθα» αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

«Ασχολήθηκε με το κοινοβουλευτικό ρεπορτάζ και ξεχώρισε για τον επαγγελματισμό, την ευπρέπεια και την συναδελφικότητά του» σημειώνεται στην ανακοίνωση.