Συνάντηση με τον Νίκο Αναστασιάδη είχε η ειδική αντιπρόσωπος του γγ του ΟΗΕ στην Κύπρο, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, ύστερα από αίτημα του Κύπριου Προέδρου.

Η κ. Σπέχαρ χαρακτήρισε τη συνάντηση «πολύ καλή», σημειώνοντας: «Είμαι πολύ ικανοποιημένη, που μπόρεσα να συναντήσω τον κ. Αναστασιάδη για πρώτη φορά εδώ και αρκετό καιρό και να τον συγχαρώ για την επανεκλογή του».

Η ίδια είπε ότι ο κ. Αναστασιάδης εξέφρασε τις ανησυχίες του σχετικά με το θέμα των υδρογονανθράκων. «Πρόκειται για ανησυχίες, που κατανοούμε και τις οποίες θα διαβιβάσουμε στη Νέα Υόρκη» είπε. Επίσης, ανέφερε ότι συζήτησαν το θέμα της περιόδου περίσκεψης, μετά το Κραν Μοντανά και το τέλος της Διάσκεψης για την Κύπρο. Ο γγ του ΟΗΕ, υπενθύμισε η κ. Σπέχαρ, είχε εισηγηθεί σε όλα τα μέρη να σκεφθούν για το πώς μπορεί να επαναρχίσει μια διαδικασία με στόχο ουσιαστικά αποτελέσματα. «Έτσι είχαμε (σήμερα) προκαταρκτικές συζητήσεις για αυτό» σημείωσε.

Σε ερώτηση αν στη συζήτηση ετέθη το θέμα της έντασης στην κυπριακή ΑΟΖ, η κ. Σπέχαρ απάντησε: «Ναι, το συζητήσαμε αυτό», ενώ σε άλλη ερώτηση για το αν θα έχει συνάντηση και με τον ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας, απάντησε καταφατικά.