Περί μετονομασίας του αεροδρομίου «Μακεδονία»

Πρώτο θέμα στα Σκόπια οι δηλώσεις Μπουτάρη

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/02/2018 23:10 |
Πρώτο θέμα στα Σκόπια οι δηλώσεις Μπουτάρη
Τα σκοπιανά μέσα ενημέρωσης κάνουν εκτενή αναφορά στις δηλώσεις του δημάρχου της Θεσσαλονίκης, συσχετίζοντάς τες και με τις διαβουλεύσεις γύρω από το όνομα της ΠΓΔΜ.

Τις δηλώσεις του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη για το όνομα του αεροδρομίου «Μακεδονία» φιλοξενούν τα σκοπιανά μέσα ενημέρωσης, κάνοντας μάλιστα εκτενή αναφορά σε αυτές, συσχετίζοντάς τες με τις διαβουλεύσεις γύρω από το όνομα της ΠΓΔΜ.

Το πρακτορείο ειδήσεων meta.mk έχει πρώτο θέμα στην ιστοσελίδα του τις δηλώσεις του δημάρχου με τίτλο «Μπουτάρης: Οι τουρίστες περιμένουν ότι θα προσγειωθούν στα Σκόπια αντί στη Θεσσαλονίκη».

Στο δημοσίευμα φιλοξενείται η σημερινή αναφορά Μπουτάρη, ο οποίος ερωτηθείς ποιο όνομα θα πρότεινε σε περίπτωση μετονομασίας του «Μακεδονία», απάντησε το «Νίκος Γκάλης».


Οι δηλώσεις του κ. Μπουτάρη φιγουράρουν ακόμη στα πρώτα θέματα του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων MIA. Εκεί, ωστόσο, γίνεται αναφορά μόνο στα λεγόμενα του δημάρχου, σύμφωνα με τα οποία παρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις του περί μετονομασίας του αεροδρομίου.

Στο ίδιο δημοσίευμα, το σκοπιανό πρακτορείο δεν παραλείπει να μεταδώσει τη φράση του πως «στο ζήτημα αυτό έχουμε χάσει προ πολλού, αφού ήδη 140 κράτη έχουν αναγνωρίσει τη γειτονική χώρα με το όνομα Δημοκρατία της Μακεδονίας».

2
johny -- Σκίζω Μνημόνια
14/02/2018 17:06
Ο κ Μπουταρης τελεί υπο διανοητική σύγχηση σαν αποτέλεσμα της "θεραπευτικής" αγωγής με "ιατρική κάναβη" ...
Αλέξης-Ιωάννινα
14/02/2018 00:08
Ντροπή για τους δημότες, τη Μακεδονία και την Ελλάδα ο Μπουτάρης! Μόνο κακό προξενεί κάθε φορά που ανοίγει το στόμα του. Ρίχνει λάδι στη φωτιά και βάζει βούτυρο στο ψωμί των Σλάβων, αίσχος!!!