Λαοθάλασσα στην πλατεία Συντάγματος στην μεγαλύτερη συγκέντρωση των τελευταίων ετών. Το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία που ξεκίνησε στις 2 το μεσημέρι ολοκληρώθηκε γύρω στις 5 οπότε και άνοιξαν οι σταθμοί του μετρό.

Με παλμό, συνθήματα για τη Μακεδονία, αποθέωση των ομιλητών, κυρίως του Μίκη Θεοδωράκη, αλλά και χωρίς να συμβεί το παραμικρό επεισόδιο, χιλιάδες κόσμου έστειλαν το δικό τους μήνυμα. Στην κυβέρνηση, τα πολιτικά κόμματα, την κυβέρνηση της πΓΔΜ, και όσους επιδιώκουν συμβιβασμό στο όνομα.

Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά τον αριθμό όσων συμμετείχαν στο συλλαλητήριο και επί αυτού θα υπάρξουν πολλές απόψεις.

Σε 140.000 ανθρώπους υπολογίζει η ΕΛΑΣτους συμμετέχοντες στο συλλαλητήριο, την ώρα που οι διοργανωτές κάνουν λόγο για 1,5 εκατομμύριο διαδηλωτές.

H ανακοίνωση της ΕΛΑΣαναφέρει ότι από ώρα 12:00 σήμερα (04-02-2018) πραγματοποιείται εκδήλωση με τη συμμετοχή περίπου εκατόν σαράντα χιλιάδων (140.000) πολιτών στην περιοχή της πλατείας Συντάγματος και σε έκταση 50.000 τ.μ. περίπου.

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής έλαβε από νωρίς το πρωί σήμερα αυξημένα μέτρα ασφαλείας, τροχαίας και τάξης για την ομαλή διεξαγωγή της εκδήλωσης.

Για την εκδήλωση αφίχθησαν στην Αττική 283 λεωφορεία, από τα οποία 189 από τον σταθμό διοδίων Αφιδνών και 94 από το σταθμό διοδίων Ελευσίνας. Τα λεωφορεία φυλάσσονται από αστυνομικές δυνάμεις σε χώρους στάθμευσης.

Η ανακοίνωση αυτή προκάλεσε, πάντως, την αντίδραση πολλών χρηστών στα social media που την αντιμετώπισαν κοροϊδευτικά.

Από την πλευρά τους οι διοργανωτές αναφέρουν πως οι συγκεντρωθέντες στο Σύνταγμα άγγιξαν το 1,5 εκατομμύριο.

Ο ανταποκριτής του Spiegel μέσω twitter σχολίασε μέσω Twitter την προσέλευση του κόσμου λέγοντας ότι υπολογίζονται σε 1,5 εκατ. οι συμμετέχοντες, δηλαδή το 15% του ελληνικού πληθυσμού.