Από αντεξουσιαστές

Επίθεση στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη - Τι απαντά στις απειλές

  | ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/02/2018 16:00 | ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 03/02/2018 16:43 |
Επίθεση στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη - Τι απαντά στις απειλές
Λίγο μετά τις 15:30 το Σάββατο σημειώθηκε επίθεση αντεξουσιαστών στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη κοντά στην Ακρόπολη

Λίγο μετά τις 15:30 το Σάββατο σημειώθηκε επίθεση αντεξουσιαστών στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη κοντά στην Ακρόπολη. Οι γνωστοί άγνωστοι πέταξαν μπογιές στην είσοδο του και έγραψαν αισχρά και ευθέως απειλητικά μηνύματα στον τοίχο του σπιτιού του με κατακλείδα ότι η "η ιστορία του τελειώνει στην πλατία Συντάγματος, κάτι που δεν εκλαμβάνεται απλώς θεωρητικά, καθώς ενέχει και ευθύ υπαινιγμό δολοφονίας του.

Η ταυτότητα και ο αριθμός τους δεν είναι αυτή τη στιγμή ακόμα εξακριβωμένος. Ο Μίκης είναι καλά στην υγεία του και, ασφαλώς, μετά από την επίθεση, ετοιμάζεται με ακόμα υψηλότερη αποφασιστικότητα για το αυριανό συλλαλητήριο.

Η απάντηση του Μ. Θεοδωράκη στις απειλές

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις απειλές που δέχεται για να μην μιλήσει στο συλλαλητήριο και την επίθεση με μπογιές που έγινε στο σπίτι του το μεσημέρι του Σαββάτου 2.2.2018, ο Μίκης Θεοδωράκης δήλωσε:
«Είμαι Ήρεμος και Έτοιμος».

Όταν ρωτήθηκε ποιο είναι το μήνυμά του για τον κόσμο, απάντησε:
«Να μην πτοηθούν. Να αυξήσουν την θέληση, τον θυμό, την αποφασιστικότητα και την ορμητικότητά τους».10
ΣΝΟΦ
05/02/2018 08:06
Ο Μίκης, του οποίου η καλλιτεχνική προσφορά είναι τεράστια και δεν αμφισβητειται, δεν ξεκίνησε απευθείας από το βουνό, αλλά από την ΕΟΝ του Μεταξά και δυστυχώς συναγελαζεται τώρα με τους γόνους της...
Johny -- Σκίζω Μνημόνια
05/02/2018 18:24
Και εσένα τί σε νιάζει; Εμείς οι Έλληνες ασχολούμαστε με Ελληνικά ζητήματα. Εάν θέλεις να λέγεσαι "Ελληνας" ΝΑ ΑΠΟΚΤΙΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΓΑΠΑΣ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΠΟΥ ΖΕΙΣ ΚΑΙ ΣΕ ΖΕΙ.

Αλλιώς τράβα στην "Μακεδονία" σου να κανακίζεις τους Αλβανούς κ τους Σλάβους "Μακεδονες".
ΣΝΟΦ
05/02/2018 21:27
Ο τόπος μου ειναι η Μακεδονία εντός ελληνικής επικράτειας, καθότι ντόπιος Μακεδόνας καταγόμενος απο πατριαρχικό και από εξαρχικό χωριό και να είσαι βέβαιος, ότι τον αγαπώ πολύ περισσότερο απο τους Κρήτες χωροφύλακες και Μωραΐτες δάσκαλους που μας κουβάλησε το ελληνικό κράτος, μιας ευθύς εξαρχής μας θεωρούσε μειωμένων εθνικών αντανακλαστικών... και από τον τόπο μου δεν μπορει να με εκδιώξει κανείς, οπότε κρτα τις παροτρύνσεις σου καλύτερα για τον εαυτό σου... Η συνείδησή μου δε αφορά εμένα προσωπικά και όχι τρίτους...
ΔVΔ Freistadt
04/02/2018 12:07
Με τον Μίκη η χωρίς τον Μίκη ,σήμερα είμαστε όλοι ΈΛΛΗΝΕΣ χωρίς κομματικές αποχρωσεις.Δεν θα είναι εκεί για τον Μίκη και τον κάθε Μικη.Θα είμαστε εκεί για την ΕΛΛΆΔΑ και την ΜΑΚΕΔΟΝΊΑ...οποιος αισθάνεται ΕΛΛΗΝ θα είναι εκεί ακόμα και αν ζει στην Μελβούρνη.Τα έχουμε πει πολλές φορές για τον Μίκη,να μην τα επαναλαμβάνουμε πάλι...καλως να ρθει αν έτσι αισθάνεται..Ολοι εμείς οι ξενιτεμενοι θα θέλαμε να είμαστε μαζί σας εκει ΑΔΈΡΦΙΑ στο Σύνταγμα.
Πάνος / Αννόβερο
03/02/2018 23:55
Βλέπει την Δεξιά να έρχεται αυτοδύναμη ο κοσμάκης και γυρίζει σπίτι του, στην πασοκάρα.
Pap
03/02/2018 23:29
O Θεοδωράκης πάλι με την θέση του στο Μακεδονικό απέδειξε ότι είναι πολύ μεγάλη ψυχή για να την κλείσει στις προσταγές ενός κομματικού μαντριου όπως κάνουν οι σημερινοί ψευτοηγετες της αριστερας
Βασιλης Π.
03/02/2018 19:15
Αυτές οι δήθεν αναρχικές ομάδες κατευθύνονται κατευθείαν από τις μυστικές υπηρεσίες του δυτικού κόσμου. Ο μόνος λόγος που χρησιμοποιούν δήθεν αριστερές οργανώσεις είναι γιατί με τον τρόπο αυτό επιδιώκουν, πέρα από την τρομοκράτηση, υποταγή και εκφοβισμό των θύματά τους, θέλουν παράλληλα δυσφημήσουν και την έννοια της αριστεράς, της αντίστασης ενάντια στα σχέδια της νέας τάξης πραγμάτων. Οι ηθικοί αυτουργοί αυτής της επίθεσης είναι έξω από της Ελλάδα, στην Ελλάδα βρίσκονται μόνο οι σύγχρονοι ταγματασφαλίτες. Είναι όμως γελασμένοι και δεν ξέρουν καθόλου της ιστορία αυτού του τόπου. Ο Μίκης δεν υπόκυψε στα κολαστήρια της Μακρονήσου, θα τρομοκρατηθεί από τέτοια πουλημένα τομάρια? Μία να είναι η απάντηση όλοι μαζί πιο μαζικά να βροντοφωνάξουμε: Η Ελλάδα και η ιστορία της δεν πωλείτε. Ο Ελληνικός λαός δεν τρομοκρατείτε και δεν κάνει πίσω. Όχι στη νέα τάξη πραγμάτων στα Βαλκάνια. .
Νικος
03/02/2018 18:39
καθώς ενέχει και ευθύ υπαινιγμό δολοφονίας του.
Johny Eternal Memorandum
03/02/2018 18:18
Το γεγονός οτι ξαφνικά οι " αναρχικοί" περνουν σαφώς ανθελληνική θεση κ άρχησαν να απειλούν κ να τρομοκρατούν Έλληνες για θεματα Ελληνικής κυριαρχικότητας υποδηλεί οτι είναι προβοκάτορες που εχουν σύνδεση με ξένα ανθελληνικά συμφέροντα! Ολες αυτές οι ομάδες για πολλά χρόνια δρούν σαν ομάδες κρούσης κ τρομοκρατιας στην ουσία ειναι μοχλοί πίεσης με σκοπό χειραγώγιση της κοινωνίας και την αποδυνάμωση της αντίστασης της ελληνικης συνείδησης ενάντια στις προκλητικές ξενες απαιτήσεις....
Άκης απο Ολλανδία
05/02/2018 19:38
Αυτό που νομίζω δείχνει η στάση των "αναρχικών" είναι ότι ήταν πάντα ελεγχόμενοι του ΣΥΡΙΖΑ και πάντα κάνουν ό,τι συμφέρει στον Αλέξη.