Oι τραπεζικοί λογαριασμοί του φυγόδικου, πρώην υψηλόβαθμου στελέχους της Siemens Ηellas , Χρήστου Καραβέλα και ο τρόπος που εκείνος έκλεισε τους επίμαχους λογαριασμούς δύο ημέρες μετά την εισαγγελική εντολή για έλεγχο , απασχόλησαν την συνεδρίαση στη δίκη για τα την υπόθεση των αποκαλούμενων μαύρων ταμείων του γερμανικού κολοσσού, την Τρίτη

Στο δικαστήριο κατέθεσε στέλεχος της τράπεζας HSBC στην Ελλάδα, η οποία αναφέρθηκε σε μεγάλα ποσά που διατηρούσε σε λογαριασμούς στην τράπεζα ο Χρήστος Καραβέλας από το 1991 και μετά καθώς και σε επενδύσεις που έκανε.

Σύμφωνα με την μάρτυρα , ο άλλοτε επικεφαλής του τμήματος Τηλεπικοινωνιών της εταιρίας,ήταν ένας κερδοφόρος εξαιρετικός πελάτης” και εκμεταλλευόμενος το “νόμο Αλογοσκούφη” για επαναπατρισμό χρημάτων , μετέφερε το 2004 στην τράπεζα ποσό περίπου 7 εκατομμυρίων ευρώ με το οποίο δημιούργησε έναν κεντρικό λογαριασμό και στην συνέχεια προθεσμιακούς με δικαιούχους τον ίδιο και κάθε μέλος της οικογένειας του.

Κατά την εξέταση της από την Εισαγγελέα Έδρας η μάρτυρας δέχθηκε καταιγισμό ερωτήσεων προκειμένου να δώσει εξήγηση για τον λόγο που στις 14 και 15 Μαϊου 2008 όλοι οι λογαριασμοί Καραβέλα ρευστοποιήθηκαν και τα χρήματα μεταφέρθηκαν σε λογαριασμούς της συζύγου του σε άλλη τράπεζα.

Η Εισαγγελέας επέμεινε ιδιαίτερα ρωτώντας συγκεκριμένα την μάρτυρα αν γνωρίζει για το φαξ που είχε αποστείλει ο Εισαγγελέας Παναγιώτης Αθανασίου, που ερευνούσε πλέον την υπόθεση της Siemens, προς όλες τις τράπεζες προκειμένου να ενημερωθεί για τους λογαριασμούς Καραβέλα καθώς θα προχωρούσε σε δέσμευση περιουσιακών στοιχείων. Η επίμαχη συγκυρία κατά την μάρτυρα ήταν απολύτως συμπτωματική και επέμεινε ότι ο Καραβέλας θύμωσε γιατί δεν του έδωσαν τα χρήματα που ζητούσε σε συγκεκριμένη ημέρα.

Η μάρτυρας τελικώς εξέφρασε την άποψη ότι ενδεχομένως μετά την εντολή Αθανασίου η ίδια η τράπεζα να θέλησε “να διώξει τον πελάτη” . Η θέση αυτή της κ. Μαρμαρά προκάλεσε την αντίδραση του προέδρου ο οποίος παρατήρησε πως “όπως φαίνεται εδώ, δεν “έδιωξε” τον πελάτη αλλά τον διευκόλυνε να πάρει τα χρήματα αλλού”.

Νωρίτερα ολοκληρώθηκε η εξέταση της πρώην γραμματέως του Μιχάλη Χριστοφοράκου , Αικατερίνης Τσακάλου τα ημερολόγια της οποίας αμφισβητήθηκαν από την υπεράσπιση του κατηγορούμενου στην υπόθεση της

Siemens Θόδωρου Τσουκάτου.