Κρίσιμες είναι οι επόμενες ώρες για το 15 μηνών βρέφος που εντοπίστηκε μόνο σε διαμέρισμα στην πλατεία Αττικής στο οποίο εκδηλώθηκε φωτιά. Οι πυροσβέστες έσωσαν το παιδάκι το οποίο διακομίστηκε αμέσως στο Παίδων Αγία Σοφία.

Όπως δήλωσε ο διοικητής των νοσοκομείων Παίδων Μανώλης Παπασσάβας στην ΕΡΤ το μωρό είναι διασωληνωμένο, με μηχανική υποστήριξη αναπνοής και αιμοδυναμικά ασταθές. Η κατάσταση της υγείας του θεωρείται κρίσιμη καθώς έχει εισπνεύσει καπνό για πολλή ώρα και όπως διευκρίνισε ο κ. Παπασσάβας τα εγκαύματα στο σώμα του είναι μικρής έκτασης και δεν εμπνέουν ανησυχία.

Σύμφωνα με τον διοικητή όταν το βρέφος διακομίστηκε στο νοσοκομείο είχε τις αισθήσεις του, αλλά διασωληνώθηκε κατευθείαν λόγω της κατάστασής του, ενώ τόνισε πως ήταν μαζί του η μητέρα του.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε υπνοδωμάτιο του διαμερίσματος. Μόλις μπήκαν στο χώρο, οι πυροσβέστες διαπίστωσαν ότι το παιδάκι ήταν μόνο του εκείνη την ώρα κι έφερε ελαφρά εγκαύματα. Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο λίγο πριν από τις 03:00.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ενημερώθηκε περίπου στις 02.00 για την πυρκαγιά στο διαμέρισμα του τρίτου ορόφου επί της οδού Αριστομένους 85, στην Πλατεία Αττικής. Αμέσως δόθηκε εντολή και στην περιοχή έσπευσαν 18 πυροσβέστες με έξι οχήματα. Οι πυροσβέστες κατάφεραν να το απεγκλωβίσουν με τις αισθήσεις του και στη συνέχεια να σβήσουν τη φωτιά.

Στο μεταξύ, δικογραφία για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο σχηματίστηκε σε βάρος της 35χρονης μητέρας του παιδιού.