Με σύνθημα «η ψυχή του Κομπάνι οδηγός για το Αφρίν» Κούρδοι διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της Αθήνας με αφορμή την επιδρομή του τουρκικού στρατού στο Αφρίν.

Οι Κούρδοι συγκεντρώθηκαν αρχικά στην πλατεία Συντάγματος και κατευθύνθηκαν προς την τουρκική πρεσβεία, ωστόσο δεν κατάφεραν να φτάσουν, καθώς εκεί ήταν παρατεταγμένες κλούβες των ΜΑΤ. Φωνάζοντας συνθήματα κατά του τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διαμαρτυρήθηκαν «ενάντια στη βάρβαρη αυτή επίθεση του τουρκικού κράτους, που μπορεί να οδηγήσει σε ένα νέο πόλεμο και μία ακόμη ανθρωπιστική κρίση στην περιοχή».

«Η πολεμική βαρβαρότητα στο Αφρίν δεν θα περάσει. Ο μαχόμενος κουρδικος λαός έχει την αλληλεγγύη σύσσωμου του ελληνικού λαού. Το σκληρό πολιτικό κατεστημένο της Τουρκίας επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά τον προκλητικό επεκτατισμό του και αποδεικνύει ότι συνιστά τον μεγαλύτερο κίνδυνο για την ειρήνη και για θετικές εξελίξεις στην περιοχή», επισήμανε από την πλευρά του ο γραμματέας του Π. Σ της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

«Ο λαός στο Αφρίν αντιστέκεται . Ήταν η μόνη περιοχή που ήταν σταθερή. Με την πράξη του αυτή ο Ερντογάν προκαλεί νέο κύμα προσφύγων, νέα αποσταθεροποίηση στην περιοχή. Το Αφρίν αντιστέκεται και θα νικήσει. Θα είναι αρχή του τέλους για το ISIS όπως ήταν το Κομπάνι, θα είναι αρχή του τέλους για τον Ερντογάν και την κυβέρνηση του. Θέλουμε να καταδικάσουμε και την Ρωσία που έδωσε το πράσινο φως στον Ερντογάν. Καλούμε όλη την παγκόσμια κοινότητα, τους δημοκράτες να σταθούν δίπλα από το Αφρίν, όπως στάθηκαν και δίπλα από το Κομπάνι. Η μάχη είναι κατά της τρομοκρατίας που φανερά ο κύριος Ερντογάν υποστηρίζει» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μουσλίμ Ιμπραήμ, εκπρόσωπος του κουρδικού- συριακού Κόμματος Δημοκρατικής Ενότητας (PYD).Ι. Καρ.