Η πλήρης λειτουργία και παράδοση των τριών σταθμών Αγ. Βαρβάρας, Πλατείας Ελευθερίας στον Κορυδαλλό και Αγ. Νικολάου στη Νίκαια τον Ιούνιο του 2019, ανακοινώθηκε κατά την χθεσινή σύσκεψη (22 Ιανουαρίου) που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Κορυδαλλού μεταξύ του δημάρχου Σταύρου Κασιμάτη, εκπροσώπων της Αττικό Μετρό ΑΕ και της κατασκευάστριας κοινοπραξίας. Σημειώνεται ότι η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε μια εβδομάδα μετά από την συνάντηση που είχε ο δήμαρχος με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Αττικό Μετρό Θεόδωρο Παπαδόπουλο.

Ειδικότερα, στη συνάντηση ανακοινώθηκε η ολοκλήρωση του συνόλου των εκσκαφών κατά μήκος όλου του έργου ως τον Πειραιά, η αποσυναρμολόγηση του Μετροπόντικα εντός των επόμενων ημερών και η απόφαση του ΔΣ της Αττικό Μετρό ότι η συμβατική υποχρέωση της κατασκευάστριας κοινοπραξίας είναι η πλήρης λειτουργία και παράδοση των τριών Σταθμών, Αγ. Βαρβάρας, Κορυδαλλού και Νίκαιας στις 30 Ιουνίου 2019.

Όπως ανακοινώθηκε από τον Δήμο Κορυδαλλού παράλληλα με τα έργα των σταθμών, πρόκειται να γίνει και η διαμόρφωση της πλατείας Ελευθερίας -που θα αποτελεί τον Σταθμό του Κορυδαλλού-, η οποία θα ξεκινήσει τον Αύγουστο 2018 και υπολογίζεται να έχει ολοκληρωθεί έως τον Απρίλιο 2019. Θα περιλαμβάνει πεζοδρομήσεις και κατασκευή δρόμων ήπιας κυκλοφορίας γύρω από την πλατεία, ενώ έντονο θα είναι το υγρό στοιχείο και το πράσινο με νέες φυτεύσεις. Επίσης όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση θα διαμορφωθεί νέα παιδική χαρά για παιδιά και βρέφη, σύγχρονος φωτισμός καθώς και καθιστικά. Παράλληλα, θα υπογειοποιηθούν οι κολώνες της ΔΕΗ και ο εναέριος υποσταθμός, που βρίσκεται σήμερα στην προβολή του πεζόδρομου Αγ. Γεωργίου.

Ο δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης σε σχετικές δηλώσεις εξέφρασε την ικανοποίηση του καθώς, όπως είπε, ξεπερνιούνται τεχνικές και άλλες δυσκολίες για την επιτάχυνση και ολοκλήρωση του μεγαλύτερου έργου που έχει πραγματοποιηθεί στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά τα τελευταία 50 χρόνια.