Αυξάνονται με σταθερό ρυθμό τα κρούσματα ιλαράς σε επαγγελματίες Υγείας, με το συνολικό αριθμό ωστόσο να παραμένει κλειδωμένος στο…συρτάρι.

Ειδικότερα και σύμφωνα με στοιχεία που φέρνει στο φως της δημοσιότητας η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), η ιλαρά «χτυπάει» το τελευταίο διάστημα τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο Αμαλιάδα.

Το πρώτο κρούσμα ήταν η φαρμακοποιός του νοσοκομείου, η οποία εμφάνισε επιπλοκές με αποτέλεσμα να νοσηλευτεί σε νοσοκομείο της Πάτρας. Η κατάσταση της υγείας της βελτιώθηκε σημαντικά με αποτέλεσμα να λάβει εξιτήριο.

Εν τω μεταξύ, μια νοσηλεύτρια της Παθολογικής κλινικής του ίδιου νοσοκομείου, επίσης παρουσίασε προ περίπου μίας εβδομάδας συμπτώματα που «μαρτυρούν» ότι νοσούσε με ιλαρά.

Όπως ωστόσο, καταγγέλλει η Ομοσπονδία, «το νοσοκομείο Αμαλιάδας δεν διαθέτει αντιδραστήρια (ούτε ένα) για να ελεγχθούν οι ασθενείς που προσέρχονται στα ΤΕΠ με συμπτώματα ιλαράς».

«Άδειο» από αντιδραστήρια όμως, φαίνεται να είναι και το νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» στη Πάτρα.

Ειδικότερα και σύμφωνα με την ίδια πάντα καταγγελία, την περασμένη Κυριακή η εν λόγω νοσηελεύτρια, διεκομίσθει με συμπτώματα από την Αμαλιάδα στο Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας Πατρών που εφημέρευε.

Εκεί εξετάστηκε μεν από τους γιατρούς του τμήματος Επειγόντων, δεν υπήρχαν ωστόσο όπως την ενημέρωσαν τα αντιδραστήρια ώστε να γίνει ο σχετικός έλεγχος για ιλαρά.

Έτσι, ο ιδιωτικός τομέας ήταν μονόδρομος, όπου και διαπιστώθηκε ότι νοσεί. «Λόγω σοβαρών επιπλοκών από την Αμαλιάδα επειγόντως διακομιστεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου όπου και νοσηλεύεται με βαριά συμπτώματα».

Εν τω μεταξύ, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ στο νοσοκομείο Αμαλιάδας εμφανίζουν και άλλοι νοσηλευτές ύποπτα συμπτώματα. Επιπλέον, μία «νοσηλεύτρια των ΤΕΠ του Νοσοκομείου Άγιος Ανδρέας Πατρών νοσηλεύεται αυτή τη στιγμή με επιπλοκές της ιλαράς στην παθολογική κλινική του Νοσοκομείου».