Περιπλέκεται η υπόθεση με τον θάνατο της 44χρονης Ειρήνης Λαγούδη, η οποία βρέθηκε νεκρή στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου της κοντά στη λίμνη Τριχωνίδα. Την ώρα που η οικογένεια δηλώνει σίγουρη ότι πρόκειται για δολοφονία, ένα βίντεο που ήρθε στη δημοσιότητα φέρνει πάλι στο προσκήνιο την πιθανότητα αυτοκτονίας.

Το νέο στοιχείο αφορά σε ένα βίντεο που απεικονίζει την άτυχη γυναίκα να γεμίζει μόνη της ένα μπιτόνι σε πρατήριο καυσίμων την ημέρα που εξαφανίστηκε με την επόμενη καταγραφή από κάμερα να την δείχνει κοντά στη λίμνη όπου βρέθηκε νεκρή. Η οικογένεια της Ειρήνης, μέσω του αδερφού της τονίζει κατηγορηματικά ότι δεν υπήρχε περίπτωση η 44χρονη να έβαλε η τέλος στη ζωή της και αμφισβητεί το νέο στοιχείο.

«Κάποιοι προσπαθούν να συγκαλύψουν το θάνατό της» κατήγγειλε ο αδερφός της στον τηλεοπτικό σταθμό STAR και δήλωσε: «Ντροπή και αίσχος σε αυτούς που προσπαθούν να συγκαλύψουν τη στυγερή δολοφονία της Ειρήνης Λαγούδη και να την εμφανίσουν ως αυτοκτονία, παραπλανώντας την κοινή γνώμη. Δεν θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε για να λάμψει η αλήθεια. Κάτι βρωμάει, κάτι μυρίζει εδώ».

Από την πλευρά του ο δικηγόρος της οικογένειας εκφράζει αμφιβολίες τόσο για την χρονική στιγμή που έχει τραβηχτεί το βίντεο όσο και για το περιεχόμενο του μπιτονιού. Η 44χρονη σύμφωνα με τον ιατροδικαστή πέθανε από εισπνοή μεγάλης ποσότητας δηλητηριωδών αερίων που προήλθαν από καύση πετρελαίου,

«πως αυτό συνδέεται με την βενζίνη που υποτίθεται ότι είχε το μπιτόνι» αναρωτιέται ο κ. Ταουξής, νομικός σύμβουλος της οικογένειας. Ο ίδιος διευκρινίζει ότι το πιο πιθανό είναι το μπιτόνι να περιείχε νερό καθώς η Ειρήνη Λαγούδη συνήθιζε να μεταφέρει μπιτόνια με νερό στο νεκροταφείο για να πλένει τον τάφο του άνδρα της.

Αίσθηση προκαλεί και μια νέα μαρτυρία που κάνει λόγο για φωνές της 44χρονης όταν εκείνη βρισκόταν ακόμα στην Αθήνα, στον Γέρακα, όπου μένει ο αδερφός της. «Την άκουσα να ουρλιάζει σαν να κινδυνεύει “βοήθεια, βοήθεια” με πνιγμένη φωνή. Πριν από αυτό ακούστηκε καυγάς έντονος. “Με χτυπάνε, με σκοτώνουν βοήθεια” και σαν κάτι να την έπνιξε και να της έκλεισε το στόμα» δήλωσε κάτοικος της περιοχής.