Ειδικό επιστημονικό προσωπικό ζητείται μέσω δύο νέων προκηρύξεων του ΑΣΕΠ σε δύο φορείς του Δημοσίου. Πρόκειται για τις προκηρύξεις 1Ε/2018 και 2Ε/2018, οι οποίες έχουν ήδη σταλεί στο Εθνικό Τυπογραφείο και αφορούν συνολικά 76 προσλήψεις με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, αλλά και σύμβαση διάρκειας τριών ετών, που, βέβαια, μπορούν να ανανεώνονται.

Ειδικότερα, 72 άτομα Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού αναμένεται να προσληφθούν στην Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών (ΑΕΠΠ), με έδρα την Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά. Πρόκειται για μόνιμες θέσεις και οι ειδικότητες που ζητούνται είναι:

– 10 θέσεις πολιτικών μηχανικών

– 4 θέσεις ηλεκτρολόγων μηχανικών

– 3 θέσεις μηχανολόγων μηχανικών

– 2 θέσεις χημικών μηχανικών

– 15 θέσεις νομικών

– 2 θέσεις χημικών

– 3 θέσεις βιολόγων/ βιοχημικών

– 10 θέσεις επιστημόνων πληροφορικής

– 15 θέσεις οικονομολόγων

– 3 θέσεις στατιστικολόγων

– 5 θέσεις φαρμακοποιών

Εκτός από τους αποδεκτούς βασικούς τίτλους, οι υποψήφιοι –ανάλογα με τη θέση για την οποία θα υποβάλουν αίτηση –θα πρέπει να κατέχουν επιστημονική εξειδίκευση και ειδικά απαιτούμενα προσόντα. Σύμφωνα, δε, με την προκήρυξη, για όλες τις θέσεις θα συνεκτιμηθεί πρόσθετη εμπειρία στον τομέα των δημοσίων συμβάσεων.

Ετσι, για παράδειγμα για τις θέσεις των πολιτικών μηχανικών, οι υποψήφιοι εκτός από το πτυχίο ή δίπλωμα πολιτικού μηχανικού, θα πρέπει να κατέχουν διδακτορικό δίπλωμα σε θεματικά αντικείμενα του πολιτικού μηχανικού ή μεταπτυχιακό τίτλο σε θεματικά αντικείμενα του πολιτικού μηχανικού και εμπειρία τουλάχιστον δύο ετών μετά την απόκτηση του μεταπτυχιακού τίτλου στον τομέα των δημοσίων συμβάσεων ή εμπειρία τουλάχιστον τεσσάρων ετών μετά την απόκτηση του βασικού τίτλου σπουδών, στον τομέα των δημοσίων συμβάσεων και μία τουλάχιστον δημοσίευση ή επιστημονική ανακοίνωση σε θέμα σχετικό με το περιεχόμενο της θέσης στον τομέα των δημοσίων συμβάσεων. Παράλληλα, στα ειδικά απαιτούμενα προσόντα συγκαταλέγονται η άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, άριστη ή πολύ καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας, καθώς και γνώση χειρισμού ηλεκτρονικού υπολογιστή στα αντικείμενα: επεξεργασίας κειμένων, υπολογιστικών φύλλων και υπηρεσιών Διαδικτύου.

ΜΕ ΤΡΙΕΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ. Παράλληλα, η προκήρυξη 1Ε/2018 αφορά την πλήρωση τεσσάρων θέσεων Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού στοΕθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ),με σύμβαση εργασίας διάρκειας τριών ετών που μπορεί να ανανεώνεται.

Πιο συγκεκριμένα, θα προσληφθούν 2 άτομα με γνωστικό αντικείμενο τη διοίκηση οργανώσεων και ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού με έμφαση σε θέματα εκπαίδευσης, ένα άτομο για ευρωπαϊκά προγράμματα και διεθνείς συνεργασίες στον χώρο της εκπαίδευσης κι ένας νομικός με εξειδίκευση στο Διοικητικό ή Συνταγματικό ή στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο. Για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό απαιτούνται εκτός από τους τίτλους σπουδών και η επιστημονική εξειδίκευση, ανάλογα με τη θέση, για την οποία οι ενδιαφερόμενοι υποβάλλουν αίτηση. Για την ειδικότητα του νομικού απαιτείται διδακτορικό δίπλωμα σε θέματα Διοικητικού ή Συνταγματικού ή Ευρωπαϊκού Δικαίου ή μεταπτυχιακός τίτλος σε θέματα Διοικητικού ή Συνταγματικού ή Ευρωπαϊκού Δικαίου και αντίστοιχη εμπειρία τουλάχιστον 2 ετών μετά την απόκτηση του μεταπτυχιακού τίτλου. Πάντως, για όλες τις θέσεις είναι απαραίτητα και τα ειδικά προσόντα που είναι: η άριστη γνώση της αγγλικής ή γαλλικής ή γερμανικής γλώσσας, καθώς και η γνώση χειρισμού ηλεκτρονικού υπολογιστή στα αντικείμενα: επεξεργασίας κειμένων, υπολογιστικών φύλλων και υπηρεσιών Διαδικτύου.