Ερευνα στο σπίτι 31χρονου

Σύλληψη για πορνογραφία ανηλίκων μέσω Διαδικτύου

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/01/2018 00:11 |
Σύλληψη για πορνογραφία ανηλίκων μέσω Διαδικτύου
Επειτα από έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 31χρονου, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του στην υπόθεση, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε πλούσιο υλικό (φωτογραφία αρχείου). Πηγή: ICON

Δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος 31χρονου, ο οποίος συνελήφθη για πορνογραφία ανηλίκων μέσω Διαδικτύου, σχηματίστηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Προηγήθηκε αξιοποίηση στοιχείων του οργανισμού NCMEC (National Center for Missing and Exploited Children) που εδρεύει στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα οποία εντοπίστηκαν στην Ελλάδα χρήστες του Διαδικτύου, οι οποίοι κατείχαν και είχαν πρόσφορα προς διαμοιρασμό αρχεία υλικού πορνογραφίας ανηλίκων.

Επειτα από έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 31χρονου, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του στην υπόθεση, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε πλήθος αρχείων. Επίσης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εξωτερικός και 3 εσωτερικοί σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικού υπολογιστή, καθώς και κάρτα μνήμης.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελία Πρωτοδικών, ενώ τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή διερεύνηση.