Για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας συνελήφθη ένας 24χρονος στη Θεσσαλονίκη. Η υπόθεση άρχισε να ερευνάται από τις ελληνικές διωκτικές Αρχές κατόπιν αξιοποίησης στοιχείων που διαβίβασε ο αμερικανικός οργανισμός NCMEC, ο οποίος ασχολείται με εξαφανίσεις ανηλίκων και υποθέσεις παιδικής εκμετάλλευσης.

Αυτά τα στοιχεία συνδέονταν με ηλεκτρονικά ίχνη χρηστών που είτε κατείχαν, είτε διαμοίραζαν αρχεία υλικού πορνογραφίας ανηλίκων μέσω διαφόρων ιστοσελίδων και διαδικτυακών υπηρεσιών.Από την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών και την ψηφιακή έρευνα διαπιστώθηκε ότι τα επίμαχα ηλεκτρονικά ίχνη αντιστοιχούσαν σε σύνδεση διαδικτύου που χρησιμοποιούσε ο 24χρονος.

Ακολούθησε έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος στο σπίτι του νεαρού και ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του στην υπόθεση, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε πλήθος αρχείων με υλικό παιδικής πορνογραφίας. Από το ίδιο σπίτι κατασχέθηκαν, εξάλλου, δύο σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικών υπολογιστών και τέσσερις συσκευές κινητών τηλεφώνων που απεστάλησαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ για περαιτέρω εργαστηριακή διερεύνηση.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.