Την παραίτησή του υπέβαλε ο διευθυντής δημοτικού σχολεία της Εύβοιας ο

οποίος κατηγορείται από γονείς για σεξουαλική παρενόχληση παιδιών. Από

την πλευρά του υπουργείου Παιδείας διενεργείται Ένορκη Διοικητική

Εξέταση προκειμένου να διερευνηθούν οι καταγγελίες.

Μετά το σάλο που προκλήθηκε από τις καταγγελίες γονέων, ο διευθυντής φέρεται να υπέβαλε την Πέμπτη την παραίτησή του. Την ίδια στιγμή, είναι σε εξέλιξη ΕΔΕ από την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ευβοίας . Ο υπουργός Παιδείας μόλις πληροφορήθηκε τις καταγγελίες, ζήτησε λεπτομερείς έγγραφες εξηγήσεις από τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ευβοίας.

Στη μικρή κοινωνία των Νέων Στύρων, υπήρξαν καταγγελίες από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων δημοτικού σχολείου της περιοχής για σεξουαλική παρενόχληση των παιδιών τους οι οποίοι μάλιστα δήλωναν πως δεν θα ξαναστείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο εάν δεν απομακρυνθεί ο διευθυντής.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα eviazoom.gr το θέμα έχει φτάσει στη Δικαιοσύνη, ενώ τρεις από τους γονείς, έχουν καταθέσει επώνυμες καταγγελίες , κατηγορώντας τον διευθυντή του σχολείου για άσεμνη και απρεπή συμπεριφορά σε βάρος των παιδιών τους. Επίσης, έχουν απευθυνθεί από τον Οκτώβριο στη διεύθυνση πρωτοβάθμια εκπαίδευσης Ευβοίας, από την οποία, ωστόσο, όπως λένε, δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί.

Μία μητέρα παιδιού που πηγαίνει στο συγκεκριμένο δημοτικό σχολείο, μίλησε στον Realfm 97,8 καταγγέλλοντας ότι το παιδί της έχει πέσει θύμα, της συγκεκριμένης συμπεριφοράς του διευθυντή. Εκτός από την κόρη της, όπως είπε, αποκάλυψε πως και άλλα δύο παιδιά έχουν υποστεί αυτή την άσεμνη και απρεπή συμπεριφορά εκ μέρους του διευθυντή.

«Ήρθε το παιδί μου και μου ανέφερε τι συνέβη με τον διευθυντή του σχολείου. Μετά την καταγγελία της κόρης μου, έμαθα έπειτα από δύο μέρες ότι υπήρχαν κι άλλα τέτοια κρούσματα μέσα στην ίδια τάξη, με παιδιά που ντρέπονταν και φοβόντουσαν να το πουν στους γονείς τους. Οπότε αποφασίσαμε να φωνάξουμε τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για να ενημερώσουμε τους γονείς» τόνισε, σημειώνοντας ότι δεν εξεπλάγησαν με όσα άκουσαν.