Από τα ρυμουλκά «ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΩΡ» και «ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ» δέθηκε με ασφάλεια το παροπλισμένο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Παναγιά Αγιάσου» που παρασύρθηκε το πρωί από τους ισχυρούς ανέμους στην είσοδο του λιμανιού του Πειραιά.

Στο πλοίο έχουν καταφέρει να επιβιβαστούν κάποια άτομα από τα ρυμουλκά, ενώ γίνονται προσπάθειες να δοθεί ρεύμα στο πλοίο προκειμένου να μπορέσει να σηκωθεί η άγκυρα του που εμποδίζει αυτή τη στιγμή τη ρυμούλκηση.

Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία, το πλοίο αναμένεται να οδηγηθεί σε ασφαλές σημείο του λιμανιού και καθ’ υπόδειξη των αρμόδιων υπηρεσιών του υπουργείου Ναυτιλίας.

Στο σημείο του συμβάντος μετέβη το πρωί με ρυμουλκό και ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής Σταμάτιος Ράπτης.

Σε ισχύ έχει τεθεί απαγόρευση απόπλου από το λιμάνι της Ραφήνας και του Λαυρίου, ενώ κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων για τον Αργοσαρωνικό. Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι πριν από την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία, προκειμένου να ενημερώνονται για τυχόν αλλαγές ή τροποποιήσεις δρομολόγιων.