Περίπου 30 μέλη του Ρουβίκωνα εισέβαλαν το μεσημέρι της Τετάρτης στο υπουργείο Οικονομικών και πέταξαν τρικάκια στον όροφο όπου βρίσκεται το γραφείου του υπουργού, Ευ. Τσακαλώτου.

Λίγο μετά τις 13:30 μ.μ., 30 περίπου μέλη του Ρουβίκωνα εισέβαλλαν στο υπουργείο Οικονομικών, που στεγάζεται στην οδό Νίκης στην Πλατεία Συντάγματος και χωρίς να τους εμποδίσει κανείς ανέβηκαν τρέχοντας τις σκάλες και κατάφεραν να φτάσουν μέχρι τον 6ο όροφο, όπου βρίσκεται το γραφείο του Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Κατά τη συνήθη πρακτική τους σκόρπισαν φυλλάδια στους χώρους του υπουργείου και αποχώρησαν ανενόχλητοι. Ο υπουργός Οικονομικών την ώρα της εισβολής βρισκόταν στο γραφείο του χωρίς ωστόσο να επιδιώξουν τα μέλη του Ρουκίνωνα να έρθουν σε επαφή μαζί του.

Σύμφωνα με ανάρτησή τους σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου η εισβολή στο υπουργείο Οικονομικών πραγματοποιήθηκε «ενάντια στο πολυνομοσχέδιο και στα δυσβάσταχτα μέτρα εναντίον των κατώτερων στρωμάτων».

Αξίζει να σημειωθεί ότι λίγο νωρίτερα είχε γίνει τηλεφώνημα που προειδοποιούσε για τοποθέτηση βόμβας στο κτίριο, το οποίο απεδείχθη φάρσα.