Τρίκαλα: Θλίψη για τον θάνατο του επιχειρηματία Γρηγόρη Σαράφη

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/01/2018 07:54 |
Τρίκαλα: Θλίψη για τον θάνατο του επιχειρηματία Γρηγόρη Σαράφη

Θλίψη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία ων Τρικάλων η είδηση του θανάτου του 91χρονου επιχειρηματία Γρηγόρη Σαράφη, ο οποίος με το γνωστό σλόγκαν «Σαράφης στα Τρίκαλα, Σαράφης στην Αθήνα, Σαράφης στο Παρίσι», δημιούργησε μια μοναδική επιχειρηματική ανάπτυξη των εμπορικών καταστημάτων του σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Ο ικανός επιχειρηματίας είχε γεννηθεί στα Τρίκαλα το 1927 και, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Trikalavoice, υπήρξε ανήσυχο πνεύμα αφού από τα 16 του έφυγε από το σπίτι του για να καταταγεί στον ΕΛΑΣ.  Μετά τις σπουδές του στην Ανωτάτη Εμπορική, παντρεύτηκε και γύρισε στα Τρίκαλα, όπου ανέλαβε το εμπορικό κατάστημα του πατέρα του. Σύντομα άνοιξε τα φτερά του και ξεκίνησε μια χωρίς προηγούμενο επιχειρηματική ανάπτυξη.

Αριστερός, με βαθιά ριζωμένες δημοκρατικές αντιλήψεις και πρακτικές, με μεγάλη αγάπη για τη δουλειά του («την κάνω με μεράκι» έλεγε) και τους συνεργάτες του.

Πρωτοπόρος στη διαχείριση των καταστημάτων, επιδίωκε να φέρνει ότι πιο μοντέρνο και καινούργιο στη μόδα για τους άντρες. Την αγάπη του για τα ταξίδια την μοιραζόταν με τους εργαζόμενους στα καταστήματα.

Αγαπούσε την ιδιαίτερη πατρίδα του, τα Τρίκαλα, και διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος με πολλούς φίλους στη θεσσαλική πόλη.

Καταπιανόταν με πολλά: ψαρέματα, κάμπινγκ, γρήγορα αυτοκίνητα, ρεμπέτικα αλλά και τζαζ. Φίλοι του λένε ότι ήταν άνθρωπος του γλεντιού, «έτρωγε με το κουτάλι την καλή ζωή, συμβάλλοντας ταυτόχρονα για έναν δικαιότερο και πιο ανθρώπινο κόσμο»

2
Z-F
17/01/2018 13:39
Αντάρτης του Ελλάς...? Άμα λήστευε και σκότωνε τον απλό κόσμο και τους έπαιρνε το βιος τους, όπως όλοι οι αντάρτες, λογικό είναι έχει πλούτο (λίρες) μετά τον πόλεμο και να έκανε αλυσίδα καταστημάτων. Αλλά αυτό οφείλεται στη διάνοιά του όχι στην κλεψιά του. Εεεεε...ρε τι άλλο θα ακούσουμε.... ο κλέφτης - ληστής τιμάται και ο τίμιος απλός πολίτης διώκεται!! Έτρωγε τη ζωή με το κουτάλι και έκανε ταξίδια λέει... εμ φυσικά άμα κατάλήστεψε τους άλλους...αυτός περνούσε ζάχαρη και οι άλλοι ζητιάνευαν χωρίς να μπορούν να αποδείξουν κάτι ή να βρουν το δίκιο τους... Ωραία πρότυπα!!
Ανοιξη
17/01/2018 09:28
Ελαφρύ το χώμα..