Αυξημένο είναι το ενδιαφέρον συμμετοχής των αμερικανών τουριστικών πρακτόρων στο συνέδριο «Athens Destination EXPO 2018», το οποίο διοργανώνει η Ένωση Τουριστικών Γραφείων των ΗΠΑ, ASTA, τον ερχόμενο Απρίλιο στην Αθήνα.

Όπως ανακοίνωσαν την Τρίτη ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της ASTA, κ. Zane Kerby και κ. Robert Duglin, αντίστοιχα, σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποίησε η FedHATTA εν όψει του συνεδρίου, οι αιτήσεις από τουριστικά γραφεία των ΗΠΑ ήδη ξεπερνούν τις 240. Παρουσιάζουν δε τη μεγαλύτερη δυναμική συγκριτικά με προηγούμενες διοργανώσεις «ASTA Destination EXPO», γεγονός που εκτιμάται ότι θα εκτοξεύσει και τις ροές αμερικανών τουριστών προς την Ελλάδα.

Στόχος της FedHATTA είναι να αυξηθούν τουλάχιστον κατά 30% οι αμερικανοί επισκέπτες στη χώρα μας, με όχημα τις προωθητικές ενέργειες που θα γίνουν σε συνεργασία με την ASTA και σχετίζονται με το συνέδριο, εκτεινόμενες σε εύρος πολλών μηνών, πριν και μετά τη διοργάνωση.

H ηγεσία της ASTA ανέφερε ότι η Ελλάδα θεωρείται ασφαλής προορισμός για ταξίδια. Όπως επισήμαναν οι αμερικανοί εκπρόσωποι της ASTA, «το ταξιδιωτικό κοινό των ΗΠΑ στο μεγαλύτερο μέρος του συντίθεται από millennials με μεγαλύτερη οικονομική άνεση από το παρελθόν και ιδιαίτερη προτίμηση σε προορισμούς του εξωτερικού».

Ήδη, 127 εκατ. αμερικανοί διαθέτουν διαβατήριο, ενδεικτικό του μεγάλου ενδιαφέροντός τους για τα ταξίδια στο εξωτερικό, όπου αναζητούν αυθεντικές και τοπικές εμπειρίες με καλό value.

Παράλληλα, μετά το συνέδριο, η FedHATTA ανακοίνωσε ότι θα διοργανώσει tour ειδικά για τους συνέδρους, προκειμένου να γνωρίσουν, εκτός από την Αθήνα και άλλους ελληνικούς προορισμούς (Κρήτη, Κέρκυρα, Ρόδος, Μύκονος, Σαντορίνη και Θεσσαλονίκη).