Ασθενής σεισμική δόνηση 4,4 Ρίχτερ ταρακούνησε αργά το βράδυ της Δευτέρας την Αθήνα, αναστατώνοντας τους κατοίκους πολλών περιοχών.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου της Αθήνας,οι σεισμογράφοι των τεσσάρων φορέων συγκρότησης του Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου κατέγραψαν στις 22:24 ασθενή σεισμική δόνηση 4,4 Ρίχτερ, με το επίκεντρό της να εντοπίζεται σε απόσταση 24 χιλιομέτρων βορειανατολικά της Αθήνας.

Η μικρή απόσταση από το επίκεντρο αλλά και το σχετικά μικρό εστιακό βάθος (13.9 χλμ.) συνέτειναν ώστε η σεισμική δόνηση, παρότι ασθενής, να γίνει έντονα αισθητή στην πρωτεύουσα.

Λέκκας: Δεν αναμένεται κάτι μεγάλο

Στην περιοχή της Σταμάτας τοποθετεί το επίκεντρο του σεισμού ο πρόεδρος του Οργανισµού Αντισεισµικού Σχεδιασµού και Προστασίας (ΟΑΣΠ) καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας.

Πρόκειται για το βόρειο άκρο του επικέντρου που έδωσε το σμήνος σεισμών της περασμένης εβδομάδας.Σύμφωνα με τον κ. Λέκκα, η περιοχή δεν έχει μεγάλα ρήγματα και ως εκ τούτου δεν αναμένεται κάτι μεγάλο. Αλλωστε, το φαινόμενο εκτονώνεται με ασθενείς σεισμούς.

Από τις υπηρεσίες, δεν έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής θύματα ή ζημιές.