«Πενθούμε σήμερα, μαζί με την οικογένεια και τους φίλους του, τον ξαφνικό θάνατο του Θοδωρή Μιχόπουλου. Πάνω στο χώμα το δικό σου σχεδιάζουμε τους κήπους και τις πολιτείες μας, σύντροφε Θοδωρή. Καλό σου ταξίδι», έγραψε στο twitter ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για τον θάνατο του δημοσιογράφου Θοδωρή Μιχόπουλου, που υπήρξε και διευθυντής του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού.

Ο Θοδωρής Μιχόπουλος άφησε την τελευταία του πνοή στις 3:30 ξημερώματα Κυριακής λόγω ανακοπής καρδιάς.

Στενός συνεργάτης του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, υπήρξε μέχρι και πρόσφατα υπεύθυνος του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η κηδεία του θα γίνει τη Δευτέρα στις 4 μμ από το Α’ Νεκροταφείο Αθηνών, ενώ παράκληση της οικογένειάς του, αντί στεφάνων, τα χρήματα να διατεθούν στη Διεθνή Αμνηστία.

Τα συλλυπητήρια της εξέφρασε με ανακοίνωση της η ΕΣΗΕΑ αναφερόμενη στην απώλεια ενός καλού συναδέλφου, «ο οποίος τίμησε με την παρουσία και τη δράση του την ελληνική δημοσιογραφία, την οποία υπηρέτησε ως ένας μαχητικός δημοσιογράφος με πάθος και άποψη».

«Ο Θοδωρής Μιχόπουλος», σημειώνει, «υπήρξε ένας δημοσιογράφος που εργάστηκε σκληρά και γόνιμα με επαγγελματική ευσυνειδησία. Οι συνάδελφοι και όσοι συνεργάστηκαν μαζί του θα τον θυμούνται για το ήθος, την απλότητα και το χιούμορ του. Υπήρξε δημοσιογράφος με εξαιρετική ικανότητα στην πολιτική ανάλυση αλλά και την επικοινωνία. Έμεινε σταθερός στις απόψεις του και υπερασπίστηκε τις ιδέες του έως και το ξαφνικό του τέλος. Κέρδισε τη συμπάθεια και την αναγνώριση ακόμα και από τους πολιτικούς του αντιπάλους, γιατί ήταν γνήσιος και αυθεντικός».

Και προσθέτει: «Ο Θοδωρής Μιχόπουλος γεννήθηκε στην Πάτρα το 1952. Τη δημοσιογραφική του σταδιοδρομία ξεκίνησε το 1983 στην εφημερίδα «Αυγή», ως συντάκτης ύλης. Στη συνέχεια, ανέλαβε αρχισυντάκτης αλλά και πολιτικός αρθρογράφος. Παράλληλα, εργάστηκε στις εφημερίδες «Το Βήμα», «Η Πρώτη», και στην «Εποχή» ως αρθρογράφος. Διετέλεσε, επίσης, επί σειρά ετών, αρχισυντάκτης πολιτικών εκπομπών στην «ΕΡΤ», τον «ANTENNA», τον «ΣΚΑΙ» και το «STAR»».

Στο δελτίο τύπου που εξέδωσε το γραφείο τύπου του Πρωθυπουργού αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Ο Θοδωρής Μιχόπουλος ήταν αφοσιωμένος αριστερός, σπάνιος δημοσιογράφος και υπέροχος άνθρωπος».

Τα συλλυπητήρια του πολιτικού κόσμου

Θλίψη και οδύνη για τον θάνατο του δημοσιογράφου εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ με συλλυπητήριο μήνυμα του γραφείου Τύπου. «Αποχαιρετούμε με θλίψη και οδύνη τον σύντροφο, συναγωνιστή, συνεργάτη και φίλο Θοδωρή Μιχόπουλο,πουτόσο ξαφνικά και πρόωρα έφυγε από τη ζωή», σημειώνει στο συλλυπητήριο μήνυμα του ο ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει: «Κορυφαίος δημοσιογράφος των εφημερίδων και της τηλεόρασης, ξεκίνησε την επαγγελματική του πορεία από την Αυγή. Μάχιμος συνδικαλιστής του χώρου, υπήρξε πολλές φορές υποψήφιος στην ΕΣΗΕΑ.

Κατά τη διάρκεια της μακράς και λαμπρής σταδιοδρομίας του ανέλαβε θέσεις ευθύνης σε μια σειρά από ΜΜΕ, εργαζόμενος για πολλά χρόνια στην ΕΡΤ,αλλά και στους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς ΑΝΤΕΝΝΑ, ΣΚΑΙ, και ΣΤΑΡ. Εργάστηκε άοκνα για το κόμμα, συντελώντας αποφασιστικά στην επικοινωνιακή προβολή, τις προεκλογικές εκστρατείες, αλλά και την καθημερινή δουλειά.Διετέλεσε διευθυντής του γραφείου Τύπου και στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, εργάστηκε στο πλευρό του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Tσακαλώτου, ενώ ακόμα και μετά τη συνταξιοδότησή του, έγραφε στην Εποχή και την Αυγή.

Ο Θοδωρής Μιχόπουλος ήταν αριστερός δημοσιογράφος πρώτης γραμμής, ένας αταλάντευτος αγωνιστής που έδωσε όλες του τις δυνάμεις, μέχρι την τελευταία στιγμή, στην υπόθεση της ανανεωτικής Αριστεράς, του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης, της επικοινωνιακής δουλειάςκαιτων κομματικών μέσων.Η συνέπειά του, η προσήλωσή του στην υπόθεση της Αριστεράς, το χιούμορ του, η στρατηγική σκέψη και η ευφυΐα του Θοδωρή Μιχόπουλου θα μας λείψουν. Κυρίως, όμως, θα μας λείψει η ανθρωπιά και η αυθεντικότητά του.Υπήρξε ένας πολύτιμος σύντροφος και ένας αγαπημένος φίλος για όσους τον γνώρισαν. Η απώλειά του, είναι πραγματικά επώδυνη. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στον γιο του, την οικογένειά του, τους φίλους, τους συναδέλφους και τους συντρόφους του».

Η ΝΔ σε ανακοίνωση της αναφέρει: «Ο Θοδωρής Μιχόπουλος στη μακρά και διακριτή πορεία του στη δημοσιογραφίαυπήρξε μαχητικός και κυρίως συνεπής στις ιδέες του για τις οποίες αγωνίστηκε μέχρι τέλους.

Στην οικογένειά του και στο κόμμα του εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήριά μας».

Τα συλλυπητήρια της στην οικογένεια και τους φίλους του Θοδωρή Μιχόπουλου, εξέφρασε με ανάρτησή της στο twitter η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη, αναφέροντας: «Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους φίλους του Θοδωρή Μιχόπουλου. Ενός δημοσιογράφου που διακρινόταν για το ήθος και την εργατικότητά του και είχε φίλους σε όλους τους χώρους».

«Ο Θοδωρής Μιχόπουλος υπήρξε σύντροφος, φίλος & συνεργάτης, με διαχρονική συνεισφορά στην υπόθεση της Αριστεράς. Μεγάλη η θλίψη για την απώλειά του. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του», έγραψε σε ανάρτηση του στο twitter ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης.

«Αντίο φίλε Θόδωρε, ήσουν πολύτιμος», ήταν το μήνυμα του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκου Παππά.

Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης: «Ο Θοδωρής Μιχόπουλος υπήρξε ένας διαπρεπής δημοσιογράφος που καθ’ όλη την πολυετή πορεία του, τόσο στα ραδιοτηλεοπτικά όσο και στα έντυπα Μέσα, τίμησε μέχρι και την τελευταία στιγμή ως λειτουργός τον χώρο της ενημέρωσης. Τον Θοδωρή διέκριναν πάντα το ήθος, η ακεραιότητά και η ευγένεια, καθιστώντας τον παράδειγμα στους νεότερους δημοσιογράφους. Πάνω απ’ όλα όμως ο Θοδωρής Μιχόπουλος ήταν ένας καλός φίλος, ένας συνεπής σύντροφος της ανανεωτικής, κομμουνιστικής και της ευρύτερης ριζοσπαστικής Αριστεράς. Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για την αιφνίδια απώλειά του και τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του».

Τα συλλυπητήρια του για την απώλεια του Θοδωρή Μιχόπουλου, εκφράζει με ανάρτηση του στο Τwitter ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, αναφέροντας: «Άλλη μια κεραμίδα πρωί Κυριακής. Πέθανε ξαφνικά ο δημοσιογράφος Θοδωρής Μιχόπουλος. Παλιός φίλος και πολιτικός αντίπαλος τα τελευταία χρόνια. Αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία. Ο Θοδωρής ήταν έντιμος και λεβέντης. Τα συλλυπητήρια μου σε όσους τον αγάπαγαν».

«Ακούγεται σαν ψέμα. Ο Θοδωρής Μιχόπουλος επαγγελματίας σπάνιος, φίλος στενός, παθιασμένος με τη ζωή, αγάπησε αυτό που αποφάσιζε το μυαλό του. Άνοιξε δρόμους στη δημοσιογραφία, έστησε κόνσεπτ στην τηλεόραση, ούρλιαζε στο κοντρόλ, μιλούσε χαμηλόφωνα στο κινητό του. Αφήνεις πολλά και μεγάλη αγάπη. Θοδωρή, πολύ νωρίς», ανέφερε σε ανάρτησή της στο Facebook η διευθύντρια του γραφείου Τύπου του Ποταμιού, Λίνα Παπαδάκη.

Η Ένωση Κεντρώων εκφράζει με ανακοίνωσή της τη βαθιά της θλίψη για το θάνατο του δημοσιογράφου Θοδωρή Μιχόπουλου. «Τον Θοδωρή Μιχόπουλο, θα τον θυμόμαστε, για το ήθος, τις αρχές και την εργατικότητα του. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια, στην οικογένεια του και στους οικείους του», αναφέρει.

«Ο Θοδωρής Μιχόπουλος, μία από τις πιο καθαρές φωνές της δημοσιογραφίας δεν είναι πια μαζί μας. Φίλος από τα χρόνια του Ρήγα Φεραίου, ήταν από τους πιο αυστηρούς κριτές της καθημερινότητάς μας, με ζηλευτή ευθυκρισία για τα πολιτικά τεκταινόμενα», αναφέρει σε δήλωσή του, ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου και προσθέτει: «Θα μας λείψει η νηφαλιότητά του, η ακεραιότητά του μα πάνω απ’ όλα εκείνος ο ιδιαίτερός του συναισθηματισμός όταν ήταν μεταξύ φίλων».

«Αποχαιρετούμε τον Θοδωρή Μιχόπουλο, έναν σημαντικό άνθρωπο, σπουδαίο δημοσιογράφο, συνεπή αγωνιστή της ιδεολογίας του, καλό φίλο. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του και ιδιαίτερα στον μονάκριβο γιο του που υπεραγαπούσε», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Τη βαθιά του λύπη εξέφρασε ο γραμματέας του Πολιτικού Συμβουλίου της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, σημειώνοντας:«Οι όποιες διαφωνίες μας το τελευταίο διάστημα δεν μπορούν να μας κάνουν να ξεχάσουμε τον αγωνιστή που γνωρίσαμε για δεκαετίες, τον δημοσιογράφο, τον άνθρωπο.Τα πιο θερμά συλλυπητήρια μας στους δικούς του».

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρης Αβραμόπουλος ανέφερε: «Ο Θεόδωρος Μιχόπουλος, συνεπής στις ιδέες του, τις οποίες υπηρέτησε με πάθος, υπήρξε μια δημοσιογραφική φωνή με άποψη και σεβασμό στην αντικειμενική ενημέρωση. Ήταν ένας αγαπητός και εξαίρετος δημοσιογράφος. Στους οικείους του, εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια».

Τη βαθιά της θλίψη εκφράζει η ΔΗΜΑΡ αναφερόμενη σε ένα δημοσιογράφο «που άφησε την σφραγίδα του στην ενημέρωση υπηρετώντας με επιτυχία σε θέσεις ευθύνης στους μεγαλύτερους τηλεοπτικούς σταθμούς της χώρας και σε εφημερίδες». «Διακρίθηκε», σημειώνει, « για το ήθος την ευγένεια και την εργατικότητα του. Συνεπής πάντα στις ιδέες του. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του».