Ενταση και χημικά στο Σύνταγμα

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/01/2018 13:21 | ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 12/01/2018 14:12 |
Ενταση και χημικά στο Σύνταγμα

Μαζικό συλλαλητήριο κατά του πολυνομοσχεδίου πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ, μπροστά από τη Βουλή. Μικρής έντασης επεισόδια σημειώθηκαν το μεσημέρι όταν διαδηλωτές επιχείρησαν να εισβάλουν στην Βουλή. Οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν κάνοντας χρήση χημικών. 

«Έσπειραν ανέμους θα θερίσουν θύελλες. Ο νόμος για την κατάργηση του δικαιώματος στην απεργία, οι πλειστηριασμοί και όλα τα αντεργατικά μέτρα που περιέχονται στο πολυνομοσχέδιο θα καταργηθούν στην πράξη, από το ίδιο το λαϊκό κίνημα», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας που έδωσε και αυτός το παρόν στο συλλαλητήριο.

Επιπλέον, χωρίς μετρό και τραμ είναι η πρωτεύουσα, καθώς σε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση βρίσκεται το Σωματείο των Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών (ΣΕΛΜΑ) αλλά και η Ένωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ αποφάσισαν την προκήρυξη 24ωρης απεργίας.

Παράλληλα, δεμένα μένουν τα πλοία σε όλα τα λιμάνια της χώρας, ύστερα από απόφαση για 24ωρη απεργία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ).

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και η Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) καλούν τους γιατρούς-μέλη τους να δώσουν το αγωνιστικό «παρών» στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις την Παρασκευή.

2
Πάνος
12/01/2018 13:59
Κατεβαίναμε σε απεργίες και αναγκάζαμε την εκάστοτε κυβέρνηση να δανειστεί ζεστό χρήμα για να ζούμε πλουσιοπάροχα και μεχρι σε ένα σημείο οι δανειστές μας δάνειζαν για δικούς τους λόγους....και από την στιγμή που μας κόψανε τα δανεικά η απεργία είναι για το Θεαθήναι...τίποτα δεν βγαίνει. και είμαστε η τελευταία χώρα της Ευρώπης που υστερούμε σε όλους τομεις. Και η μόνη χώρα με κομμουνιστές πολίτες.
"XY" Βερολίνο
12/01/2018 16:44
Σωστός. Κάποτε η Γαλλία και η Ιταλία είχαν πρωτιά στους κομμουνιστές. Τώρα από εκεί τείνουν να εξαφανιστούν και αυξήθηκαν μόνο στην Ελλάδα ίσως και στη Ισπανία μ΄ αυτόν τον καραγκιόζη με την αλογοουρά φίλο του Τσίπρα, αλλά κι αυτός χάνει συνέχεια ψήφους.