«Είναι Ναζί. Είναι ρατσιστές. Είναι εγκληματική οργάνωση και έτσι λειτουργούν και στην Βουλή. Οι άνθρωποι που τάσσονται με το κεφάλαιο δεν θα είχαν καλύτερους εκπροσώπους από αυτούς. Χρησιμοποιούν βίαια τον κοινοβουλευτισμό, τον εκμεταλλεύονται».

Με τα λόγια αυτά η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη έδωσε το στίγμα της Χρυσής Αυγής καταθέτοντας στη δίκη για την εγκληματική οργάνωση. Κατά τη διάρκεια της εξέτασής της αναφέρθηκε τόσο στην επίθεση που είχαν δεχθεί συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα και στην επίθεση που δέχθηκε η ίδια από τον βουλευτή Ηλία Κασιδιάρη κατά την διάρκεια εκπομπής, όσο και σε άλλες ενέργειες που περιλαμβάνονται στην δικογραφία.

Σύμφωνα με την βουλευτή, η επίθεση κατά των μελών του ΠΑΜΕ ήταν δολοφονική και είχε γίνει με στόχο να τρομοκρατηθούν εργαζόμενοι στην Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη και να μην μπαίνουν στα συνδικαλιστικά Σωματεία . Η κ. Κανέλλη τόνισε ότι η Χρυσή Αυγή είναι κατά τέτοιο τρόπο δομημένη που δεν κινείται κανένα μέλος χωρίς την εντολή του αρχηγού. Αναφερόμενη στην επίθεση σε βάρος της από τον Ηλία Κασιδιάρη κατά την διάρκεια ζωντανής τηλεοπτικής εκπομπής, η βουλευτής κατέθεσε πως θεωρεί ότι ήταν προαποφασισμένη. Τόνισε μάλιστα ότι «θέλω να επισημάνω πως ο Κασιδιάρης δεν αθωώθηκε. Δεν έκανα εγώ μήνυση γιατί το αντιμετώπισα πολιτικά». Η μάρτυρας περιέγραψε τα τέσσερα χτυπήματα που δέχθηκε από τον κατηγορούμενο βουλευτή και τόνισε πως «ήταν μία βαριά επίθεση».

Αναφερόμενη στον δράστη της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα Γιώργο Ρουπακιά, η κ. Κανέλλη κατέθεσε ότι «δεν ήταν περαστικός, αλλά εκπαιδευμένος σφαγέας ,μαχαιροβγάλτης. Είμαι 64 ετών. Δεν ξέρω μαχαιροβγάλτες να σκοτώνουν τυχαία».

Για την στάση της Αστυνομίας απέναντι στην Χρυσή Αυγή η βουλευτής είπε πως είναι «εξαιρετικά ανεκτική», επισημαίνοντας ωστόσο ότι «αν κάποιοι δεν είχαν κάνει καλά την δουλειά τους, δεν θα ήμασταν εδώ σήμερα». Στη συνέχεια άρχισε να καταθέτει και ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης ο οποίος αναφερόμενος στην επίθεση κατά συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα έκανε λόγο για ενέδρα που είχε στόχο τον θάνατο. Ο βουλευτής αναφερόμενος στην παρουσία της Χρυσής Αυγής στην περιοχή υποστήριξε ότι «είχε αναπτύξει δραστηριότητα κατά των μεταναστών , δίπλα στην εργοδοσία, με την μορφή “μπράβου”. Ήθελαν να τρομοκρατήσουν το συνδικαλιστικό κίνημα γιατί είχαν ανοίξει τότε γραφεία ευρέσεως εργασίας με χαμηλότερα μεροκάματα».