Μνημόνιο συνεργασίας με στόχο την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στους νέους επιστήμονες υπεγράφη την Τετάρτη μεταξύ του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Αττικής και του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ) .

‘Οπως ειπώθηκε, το μνημόνιο στοχεύει κυρίως στην ενίσχυση της καινοτόμου επιχειρηματικότητας, καθώς και την στήριξη και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

«Στην Αττική συγκεντρώνεται το 45,5% των ερευνητών της χώρας ενώ το 37% του πληθυσμού της Αττικής έχει τριτοβάθμια εκπαίδευση. Αυτά είναι κρίσιμα δεδομένα που με την τεχνογνωσία του ΤΕΕ μπορούμε να τα μετατρέψουμε σε παράγοντες παραγωγικής ανασυγκρότησης όχι μόνο της Αττικής αλλά και της πατρίδας μας», τόνισε μεταξύ άλλων, η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός, επεσήμανε, πως « προσπαθούμε με αυτή τη συνεργασία να αντιμετωπίσουμε το φαινόμενο του braindrain. H Περιφέρεια αποφάσισε να ενισχύσει μια πρωτοβουλία που είχε πάρει το ΤΕΕ, το Prototype by TEE, που είναι ένας ψηφιακός, τεχνοδικτυακός επιταχυντής καινοτόμων, πρωτότυπων ιδεών από Έλληνες μηχανικούς».