Συνολικά 30 άτομα ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό πρόκειται να προσλάβει ο Δήμος Αθηναίων για την κάλυψη παροδικών ή εποχικών αναγκών. Η διάρκεια των συμβάσεων θα είναι σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου 8 μήνες.

Ειδικότερα, αναμένεται να προσληφθούν οι εξής ειδικότητες:

– 2 ιατροί – ψυχίατροι ΠΕ

– 1 ιατρός δερματολόγος – αφροδισιολόγος ΠΕ

– 3 ιατροί – παιδίατροι ΠΕ

– 4 ιατροί γενικής ιατρικής ΠΕ

– 2 ιατροί – παθολόγοι ΠΕ

– 3 ιατροί μαιευτήρες – γυναικολόγοι ΠΕ

– 2 ιατροί – ορθοπεδικοί ΠΕ

– 1 ιατρός – οφθαλμίατρος ΠΕ

– 2 ιατροί – καρδιολόγοι ΠΕ

– 2 ψυχολόγοι ΠΕ

– 1 φυσικοθεραπευτής/τρια ΤΕ

– 1 μαία/μαιευτής ΤΕ

– 1 νοσηλευτής/τρια ΠΕ

– 3 κοινωνικοί λειτουργοί ΠΕ/ΤΕ

– 2 επισκέπτες/τριες υγείας ΤΕ

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να κατέχουν τον αντίστοιχο τίτλο σπουδών με τη θέση που θα διεκδικήσουν. Για παράδειγμα, στη θέση ψυχολόγου ΠΕ οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν πτυχίο ή δίπλωμα Ψυχολογίας ή Φιλοσοφίας – Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας με ειδίκευση στην Ψυχολογία ΑΕΙ ή το ομώνυμο πτυχίο ή δίπλωμα Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου ή Προγραμμάτων Σπουδών Επιλογής ΑΕΙ της χώρας μας ή του εξωτερικού. Παράλληλα, θα πρέπει να έχουν άδεια άσκησης επαγγέλματος ψυχολόγου ή βεβαίωση ότι πληρούνται όλες οι νόμιμες προϋποθέσεις για την άσκηση του επαγγέλματος του ψυχολόγου.

Μάλιστα, για την πρόσληψη του προσωπικού λαμβάνεται υπόψιν και η εμπειρία μετά την απόκτηση της ζητούμενης κατά περίπτωση άδειας άσκησης επαγγέλματος ή βεβαίωσης πλήρωσης νομίμων προϋποθέσεων για την άσκηση αντίστοιχου επαγγέλματος ή της αντίστοιχης ιατρικής ειδικότητας.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να υποβάλουν τις αιτήσεις τους είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, στο Γραφείο Πρωτοκόλλου του Δήμου Αθηναίων, στη διεύθυνση: Λιοσίων 22, Τ.Κ.10438, Αθήνα, 2ος όροφος. Στην περίπτωση που οι υποψήφιοι υποβάλουν την αίτησή τους με τα απαραίτητα δικαιολογητικά ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, θα πρέπει να τη στείλουν στη Διεύθυνση Ανθρωπίνου Δυναμικού, τμήμα Ιδιωτικού Δικαίου Προσωπικού του Δήμου Αθηναίων, στη διεύθυνση: Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438, Αθήνα, τηλ: 210.52.77.450, 210.52.77.452, 210.52.77.480, 210.52.77.482 και 210.52.77.484.

Διευκρινίζεται πως στην περίπτωση αποστολής των αιτήσεων ταχυδρομικώς το εμπρόθεσμο των αιτήσεων κρίνεται με βάση την ημερομηνία που φέρει ο φάκελος αποστολής, ο οποίος μετά την αποσφράγισή του επισυνάπτεται στην αίτηση των υποψηφίων.

Οι ενδιαφερόμενοι για τις προκηρυσσόμενες θέσεις θα πρέπει να γνωρίζουν πως κάθε υποψήφιος δικαιούται να υποβάλει μία μόνο αίτηση και για θέσεις μίας μόνο κατηγορίας προσωπικού –δηλαδή Πανεπιστημιακής ή Τεχνολογικής Εκπαίδευσης. Η σώρευση θέσεων διαφορετικών κατηγοριών προσωπικού σε μία ή περισσότερες αιτήσεις συνεπάγεται αυτοδικαίως σε κάθε περίπτωση ακύρωση όλων των αιτήσεων και αποκλεισμό του υποψηφίου από την περαιτέρω διαδικασία.

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων για την πρόσληψη έκτακτου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στον Δήμο Αθηναίων λήγει την Τετάρτη στις 27 Δεκεμβρίου.