Ετοιμάζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, η προκήρυξη του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη συνολικά 588 μόνιμων υπαλλήλων σε σωφρονιστικά ιδρύματα της χώρας, μετά και το αίτημα του υπουργείου Δικαιοσύνης προς την Ανεξάρτητη Αρχή. Οπως όλα δείχνουν, αυτή θα είναι και μια από τις πρώτες προκηρύξεις που θα δημοσιευθούν το 2018 και μάλιστα αναμένεται να εκδοθεί στα τέλη του Ιανουαρίου.

Η προκήρυξη για την πλήρωση των 588 μόνιμων υπαλλήλων στις ελληνικές φυλακές θα αφορά θέσεις Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής αλλά και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Σημειώνεται πως ανάμεσα στις ειδικότητες που πρόκειται να προσληφθούν θα είναι γιατροί, κοινωνικοί λειτουργοί, νοσηλευτές, υπάλληλοι φύλαξης, ψυχολόγοι, σωφρονιστικοί υπάλληλοι και προσωπικό εξωτερικής φύλαξης.

Μάλιστα, κάποιες από τις θέσεις θα καλυφθούν από τους «προστατευόμενους» του ΟΑΕΔ. Μεταξύ των κατηγοριών των προστατευόμενων ατόμων ανήκουν τα άτομα με ειδικές ανάγκες, οι πολύτεκνοι, οι ανάπηροι πολέμου και τα τέκνα τους, καθώς και οι τρίτεκνοι. Ηδη, πάντως, πριν από μερικούς μήνες, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Θεανώ Φωτίου δημοσίευσε απόφαση στη Διαύγεια, με την οποία στην ουσία καθορίζονταν οι θέσεις που θα καταληφθούν από τις ειδικές αυτές κατηγορίες, μεταξύ αυτών στο Κατάστημα Κράτησης Χανίων, Δομοκού, Νιγρίτας Σερρών, Κασσάνδρας, Κομοτηνής και Τρικάλων. Πρόκειται κυρίως για προσωπικό φύλαξης ΔΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αριθμός των «προστατευομένων» του ΟΑΕΔ που πρόκειται να προσληφθούν στα σωφρονιστικά ιδρύματα ανέρχεται σε 45.