Φόβοι για αναγνώριση «μυστικών αστυνομικών»

Οι μετακινήσεις υπηρεσιών στο Ζεφύρι αναστατώνουν την ΕΛ.ΑΣ

  | ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/12/2017 08:23 |
Οι μετακινήσεις υπηρεσιών στο Ζεφύρι αναστατώνουν την ΕΛ.ΑΣ
Αναστάτωση προκαλεί στην ΕΛΑΣ η απόφαση του αρχηγείου του Σώματος για την εσπευσμένη μετακίνηση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Ατικής και της υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών της Δυτικής Αττικής -υπηρετούν συνολικά εκεί 100 ατομα- από την σημερινή έδρα τους στο Αιγάλεω, στο Ζαφείρι όπου παρατηρείται έξαρση της εγκληματικότητας

Αναστάτωση προκαλεί στην ΕΛΑΣ η απόφαση του αρχηγείου του Σώματος για την εσπευσμένη μετακίνηση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Ατικής και της υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών της Δυτικής Αττικής -υπηρετούν συνολικά εκεί 100 ατομα- από την σημερινή έδρα τους στο Αιγάλεω, στο Ζαφείρι όπου παρατηρείται έξαρση της εγκληματικότητας.

Εντύπωση μάλιστα προκαλεί η απόφαση -παρα τις αντιδράσεις που έχουν υπάρξει- εσπευσμένης μεταφοράς, προ ολίγων ωρων, ηλεκτρονικών υπολογιστών κι αλλων υλικών από τη συγκεκριμένη υπηρεσία της ΕΛΑΣ στο Αιγάλεω. Κι αυτό ενω η μετακίνηση των κρίσιμων υπηρεσιών ασφαλείας από το Αιγάλεω προς Ζεφύρι είχε προγραμματισθεί για τον Φεβρουάριο.

Στελέχη της ΕΛΑΣ αλλά και συνδικαλιστές μιλούν για μία «ολέθρια» απόφαση. Οπως επισημαίνουν «η συγκεκριμένη επιλογή υποτίθεται ότι γίνεται προκειμένου να υπάρχει, εκ του σύνεγγυς, έλεγχος της "μαφίας των Ρομά" και για να διαλυθεί το αβατο της περιοχής. Ομως αυτή η γειτνίαση χώρου δρασης εκατονταδων παρανόμων με τις συγκεκριμένες αστυνομικές υπηρεσίες θα σημάνει ότι πολλοί δραστήριοι ποινικοί θα μπορούν εύκολα, με παρατηρητές, να βλέπουν καθημερινά τους αφανείς -μυστικούς αστυνομικούς της Ασφάλειας αλλά και τις επιχειρήσεις που ξεκινούν από τις εν λόγω υπηρεσίες. Ακυρώνοντας έτσι οποιαδήποτε προσπάθεια παρείσφρησης στα κυκλώματα, αντλησης πληροφοριών ή αιφνιδιασμού των υπόπτων κλπ. Ακόμη θα μπορούν να ασκούν πιέσεις και να εκτοξεύουν απειλές στους αστυνομικούς. Τελος η εγκατάσταση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής στο απομακρυσμένο Ζεφύρι θα σημάνει μεγάλο πρόβλημα στον έλεγχο άλλων προβληματικών περιοχών του ίδιου τομέα επιτήρησης (από Χαιδάρι μέχρι Ασπρόπυργο, Μάνδρα, Ελευσίνα κλπ) που θα είναι πλέον σε εξαιρετικά μεγάλη απόσταση».

Σε σχετικές διαμαρτυρίες προχώρησαν κι οι συνδικαλιστες της ΕΛΑΣ στη Δυτική Αττική με υπεύθυνο τον κ. Γιώργο Σταματάκη (Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής). Μάλιστα στις σχετικές ενστάσεις επισυνάπτεται και κείμενο διαμαρτυριών από 31 αστυνομικούς των ίδιων υπό μετακίνηση υπηρεσιών που διαμένουν στην περιοχή του Ζεφυρίου. Κι οι οποίοι επισημαίνουν ότι παρ' ότι αυτή η εγκατάσταση των αστυνομικών υπηρεσιών στην συγκεκριμένη περιοχή είναι «βολική» για τις καθημερινές μετακινήσεις τους, είναι εσφαλμένη για την ορθή λειτουργία κι απόδοση της ΕΛΑΣ.

3
Αντίοχος
19/12/2017 09:50
Μάλλον αυτοί οι αστυνομικοί είναι .....χέστηδες, και όλες οι αιτιάσεις τους είναι ξεκάρφωτες !
GKV
19/12/2017 08:22
Τόσο καιρό που ήταν μακριά και είχαν δυνατότητες, τους άφηναν να δρουν ανενόχλητοι. Τώρα που τους πάνε πιο κοντά στον πυρήνα φοβούνται. Αφήστε τα προβλήματα να γιγαντώνονται και μετά να παραπονιέστε γιατί δεν κάνατε κάτι όταν μπορούσατε. Τα ίδια σκατά και χειρότερα είναι τα Εξάρχεια. Πριν βγάλετε την επόμενη ανακοίνωσή σας οι σύνδεσμοι των αστυνομικών, να σας θυμίσω 2 πράγματα. Έχετε ορκιστεί για προστασία του πολίτη και ... ΜΑΡΙΟΣ. Ξηλώστε τους αστυνομικούς από τις άχρηστες θέσεις και ρίχτε τους στη μάχη. Έχετε καταντήσει αηδία με την αδράνειά σας.
..........
17/12/2017 19:38
.... ΘΑ ΦΆΝΕ ΚΑΛΆ .... γνωρίζουν το μέγεθος του προβλήματος και τo άμεσο ενδεχόμενο αποτυχίας της χωρίς καμιά "γραμμή άμυνας" επλογής τους ;