Κατηγορείται για ξέπλυμα 4 δισ. δολαρίων

Την έκδοση του Μr Bitcoin στις ΗΠΑ αποφάσισε ο Αρειος Πάγος

  | ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/12/2017 14:48 |
Την έκδοση του Μr Bitcoin στις ΗΠΑ αποφάσισε ο Αρειος Πάγος

Την έκδοση του Αλεξάντερ Βίνικ γνωστού ως Μr Bitcoin στις ΗΠΑ αποφάσισε την Τετάρτη, ο Άρειος Πάγος.

Το αποτέλεσμα της δικαστικής κρίσης για τον 38χρονο ρώσο εκ του νόμου μπορεί να ανατρέψει μόνο ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής ο οποίος έχει δικαίωμα να αρνηθεί την έκδοση του «Mr Bitcoin».

Ο εκζητούμενος κατηγορείται από τις αμερικανικές αρχές για ξέπλυμα 4 δισ. δολαρίων - εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, μέσω πλατφόρμας ανταλλαγής ψηφιακών νομισμάτων.

Το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης ειχε δώσει το πράσινο φως σε σχετικό αίτημα έκδοσης των Ηνωμένων Πολιτειών, με αποτέλεσμα οι συνήγοροι του να ασκήσουν έφεση κατά της απόφασης. Μετά το αίτημα των ΗΠΑ, ακολούθησε και αίτημα των ρωσικών αρχών περί έκδοσης. Οι ρώσοι υποστηρίζουν ότι ο Βίνικ έχει διαπράξει απάτη ύψους 10.000 ευρώ, υπογράφοντας συμβόλαιο για την προμήθεια προϊόντων χωρίς ποτέ να τα παραδώσει, και ενώ είχε καρπωθεί τα χρήματα της προκαταβολής. Ο 38χρονος ειχε συναινέσει να εκδοθεί και να δικαστεί στην πατρίδα του.

1
Λες να μην ήξερα;
13/12/2017 15:00
Θυμάσαι το στοιχηματάκι που είχαμαν βάλει, κύριε Ελεγκτά των σχολίων, ότι εντέλει το αμερικλανικό αποικία Ελλάντα με το "ανεξάρτητο Δικαιοσύνη" του θα υποκύψει ΑΝΕΤΟΤΑΤΑ εις τας πιέσεις του Αμέρικλα;