Το τρίτο περιστατικό από το Σάββατο

Ανασύρθηκε ο ένας ορειβάτης, νεκρός ο δεύτερος

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/12/2017 18:38 | ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 12/12/2017 05:19 |
Ανασύρθηκε ο ένας ορειβάτης, νεκρός ο δεύτερος
Αυτήν τη στιγμή συνεχίζονται, κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες (σκοτάδι, χαμηλές θερμοκρασίες και απόκρημνο έδαφος), οι προσπάθειες για την ανάσυρση της σορού του δεύτερου ορειβάτη (φωτογραφία αρχείου).

Με εκδορές και κακώσεις μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Κατερίνης ο 37χρονος ορειβάτης που ανασύρθηκε τη νύχτα από δύσβατο σημείο στη θέση Καλόγερος, στον Ολυμπο. Πρόκειται για τον ορειβάτη που είχε ενημερώσει το απόγευμα της Δευτέρας τηλεφωνικά τις αρχές για τη δύσκολη κατάσταση στην οποία είχε βρεθεί με ένα ακόμη άτομο, 57 χρονών, ζητώντας βοήθεια.

Τον 57χρονο προσέγγισαν επίσης τη νύχτα οι διασώστες και διαπίστωσαν ότι δεν έχει τις αισθήσεις του. Πλέον, γίνεται προσπάθεια κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες (σκοτάδι, χαμηλές θερμοκρασίες, απόκρημνο έδαφος και πάγος) για την ανάσυρση της σορού του.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν η Πυροσβεστική Υπηρεσία, η ΕΜΑΚ και η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης.

Σύμφωνα με την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, ο 57χρονος υπέστη σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, καθώς γλίστρησε και έπεσε σε χαράδρα.

Αυτή είναι η τρίτη επιχείρηση στον Ολυμπο από το Σάββατο, όταν σημειώθηκε η τραγωδία με τον θάνατο του 25χρονου ορειβάτη και τον τραυματισμό του φίλου του.

Την Κυριακή, δύο ορειβάτες εντοπίστηκαν τραυματισμένοι και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Κατερίνης.

2
Άκης απο Ολλανδία
11/12/2017 23:13
Όταν οι καιρικές συνθήκες δεν το επιτρέπουν, η ορειβασία δεν πρέπει να αποτολμάται. Αυτό είναι κάτι που κάθε σοβαρός ορειβάτης μπορεί να επιβεβαιώσει. Όσοι αψηφούν την ακαταλληλότητα των καιρικών συνθηκών, είναι σχεδόν πάντα αρχάριοι που νομίζουν ότι επειδή ανέβηκαν σε μερικούς λόφους έγιναν επαγγελματίες ορειβάτες.
Dimitris
12/12/2017 12:34
Λίγο σεβασμός στους άτυχους και στις οικογένειες τους , δε θα έβλαπτε ...... Κάθε " σοβαρός " ορειβάτης μπορεί επίσης να επιβεβαιώσει ότι παρά την προσπάθεια πρόγνωσης , το απρόσμενο πάντα θα υπάρχει και νομίζω ότι όλοι έχουμε από τουλάχιστον μία προσωπική εμπειρία να διηγηθούμε .... Απλώς για μας ,αποφάσισε διαφορετικά...........