Για τους δυο τραυματισμένους ορειβάτες

Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση διάσωσης στον Ολυμπο

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/12/2017 17:10 | ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 10/12/2017 23:40 |
Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση διάσωσης στον Ολυμπο
Οι δυο ορειβάτες, 49 και 65 χρονών, που φέρουν εκδορές στο πρόσωπο και κατάγματα στα πλευρά, παραδόθηκαν σε ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ προκειμένου να μεταφερθούν στο νοσοκομείο Κατερίνης.

Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση διάσωσης ορειβατών στον Ολυμπο με τους δύο τραυματισμένους ορειβάτες, που είχαν πέσει σε γκρεμό στη θέση Λιβαδάκι, να μεταφέρονται από τους διασώστες στο καταφύγιο Πριόνια, απ΄ όπου τους παρέλαβε ασθενοφόρο για να τους μεταφέρει στο Νοσοκομείο Κατερίνης.

Οι δυο ορειβάτες, 49 και 65 χρονών, φέρουν εκδορές στο πρόσωπο και κατάγματα στα πλευρά.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (ΕΟΔ) ενημερώθηκε, μέσω ασυρμάτου στις 13:32 της Κυριακής από φίλο των ορειβατών, ότι τα δυο άτομα είχαν πέσει σε γκρεμό στη θέση Λιβαδάκι στον Ολυμπο, η οποία απέχει 3,5 ώρες πεζοπορίας από το καταφύγιο Πριόνια.

Στην επιχείρηση διάσωσης συμμετείχαν στελέχη της πυροσβεστικής Λιτοχώρου, κλιμάκιο της 2ης ΕΜΑΚ και έξι διασώστες της ΕΟΔ.

Το περιστατικό ήρθε λίγες ώρες μετά την τραγωδία, επίσης στον Ολυμπο, με την πτώση ορειβάτη σε γκρεμό, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.

2
Άκης απο Ολλανδία
12/12/2017 16:56
Όταν οι καιρικές συνθήκες δεν το επιτρέπουν, η ορειβασία δεν πρέπει να αποτολμάται. Αυτό είναι κάτι που κάθε σοβαρός ορειβάτης μπορεί να επιβεβαιώσει. Όσοι αψηφούν την ακαταλληλότητα των καιρικών συνθηκών, είναι σχεδόν πάντα αρχάριοι που νομίζουν ότι επειδή ανέβηκαν σε μερικούς λόφους έγιναν επαγγελματίες ορειβάτες.
Φορολογούμενος
10/12/2017 20:26
Αφού επικρατεί τέτοια ανευθυνότητα μεταξύ ανθρώπων πού υποτίθεται ότι είναι εκπαιδευμένοι στην ορειβασία, απλά να απαγορευτεί το σπορ τον χειμώνα σε ορεινές διαδρομές υψηλού κινδύνου.