Μία στιγμιαία αδιαθεσία που ένιωσε ένας άνδρας 45 χρονών στην αποβάθρα του μετρό στο Σύνταγμα κόντεψε να αποβεί μοιραία για τη ζωή του. Δεκάδες άνθρωποι που περίμεναν το μεσημέρι του Σαββάτου το τρένο για να πάνε στους προορισμούς τους βλέπουν ξαφνικά έναν άνδρα να σωριάζεται από την αποβάθρα πάνω στις ράγες, λίγο πριν φθάσει ο συρμός που κατευθυνόταν προς Ανθούπολη. Ήταν 3 το μεσημέρι.

Στα λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να συνειδητοποιήσουν οι επιβάτες τι συμβαίνει, ο άνδρας πέφτοντας από μεγάλο ύψος κείτεται ακίνητος στις ράγες, έχει χτυπήσει σε διάφορα σημεία του σώματός του και στο κεφάλι, και επικρατεί πανδαιμόνιο. Όλοι φωνάζουν για βοήθεια, του μιλάνε να δουν αν είναι ζωντανός, τα κινητά τηλέφωνα παίρνουν φωτιά, ειδοποιείται ο σταθμάρχης και η ασφάλεια στον χώρο και αμέσως ενημερώνονται όλοι οι συρμοί να ακινητοποιηθούν.

Ανησυχία όμως ταυτόχρονα επικρατεί και περιμετρικά της πλατείας Συντάγματος όπου καταφθάνουν τέσσερα οχήματα της Πυροσβεστικής με 12 εξειδικευμένους πυροσβέστες. Δίνεται αμέσως η εντολή να εκκενωθεί ο σταθμός και ενώ ο άνδρας βρίσκεται αναίσθητος ακόμη πάνω στις ράγες, οι πυροσβέστες φθάνουν στην αποβάθρα την ίδια ώρα εκατοντάδες επιβάτες βρίσκονται έξω από την είσοδο του σταθμού και κοιτάζουν προς τα μέσα για να δουν τι τύχη είχε ο άνθρωπος.

Τον έσωσαν οι Πυροσβέστες τον άνθρωπο και ήταν ελαφρά τραυματισμένος. Οι νοσηλευτές που έφθασαν και αυτοί εκεί, του παρείχαν τις πρώτες βοήθειες και τον μετέφεραν με το ασθενοφόρο στο ΚΑΤ. Συνήλθε στη διαδρομή και όταν εισήχθη με το φορείο στο νοσοκομείο τον ρώτησαν για το περιστατικό. Τους είπε πως ένιωσε αδιαθεσία, ζαλίστηκε και έχασε την ισορροπία του. Δεν υπήρχε άλλος λόγος.

Η κυκλοφορία των συρμών αποκαταστάθηκε, λίγη ώρα μετά την διάσωση του άνδρα. Οι εκατοντάδες επιβάτες, πολλοί από τους οποίους κινητοποιήθηκαν για να του σώσουν τη ζωή, μετέβησαν και αυτοί στους προορισμούς τους με κάποια καθυστέρηση.