Ανέφερε από την Κέρκυρα

Γαβρόγλου: Απίστευτες αυθαιρεσίες ζητούσαν οι θεσμοί

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/12/2017 17:21 | ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 06/12/2017 17:42 |
Γαβρόγλου: Απίστευτες αυθαιρεσίες ζητούσαν οι θεσμοί

Τις λεπτομέρειες της συμφωνίας του με τους εκπροσώπους των θεσμών ενόψει της τρίτης αξιολόγησης ανέφερε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου σε συνέντευξη που έδωσε την Τετάρτη στην Κέρκυρα, όπου βρίσκεται για το αναπτυξιακό συνέδριο.

Ο κ. Γαβρόγλου επιτέθηκε εκ νέου εναντίον των εκπροσώπων του Τύπου σχολιάζοντας ότι εκπρόσωποι τους κινδυνολόγησαν σχετικά με το θέμα τις προηγούμενες ημέρες, αλλά εναντίον των θεσμών μιλώντας χαρακτηριστικά «για αντίσταση της κυβέρνησης σε απίστευτες αυθαιρεσίες που ζητούσαν οι θεσμοί».

Ο υπουργός Παιδείας μίλησε για την συμφωνία που έγινε τελικά και περιλαμβάνει την υποχρέωση των εκπαιδευτικών να βρίσκονται στο σχολείο 30 ώρες την εβδομάδα, συγχωνεύσεις σχολείων με κριτήρια που θα τεθούν, επιλογή στελεχών εκπαίδευσης με διαδικασία στην οποία θα συμμετέχει το ΑΣΕΠ, αξιολόγηση στελεχών εκπαίδευσης και αυτοαξιολόγηση σχολικών μονάδων.

Υποστήριξε συγκεκριμένα ότι «έχουμε βγει από μία πολύ σκληρή διαπραγμάτευση και σε θέματα της εκπαίδευσης. Πολλοί έχουν την αυταπάτη ότι ήταν εύκολες αυτές οι διαπραγματεύσεις. Σας διαβεβαιώνω ότι ήταν δύσκολες και μπορώ να σας πω ότι ήταν δυσκολότερες από τις άλλες. Και το κλίμα που δημιουργήθηκε ότι ήταν δήθεν εύκολες οι διαπραγματεύσεις, δημιουργήθηκε ακριβώς για να υποτιμηθεί η αντίσταση της κυβέρνησης σε απίστευτες αυθαιρεσίες που ζητούσαν οι θεσμοί».

Για το θέμα των ωρών διδασκαλίας των εκπαιδευτικών ο υπουργός Παιδείας είπε ότι «οι εκπαιδευτικοί μας, αυτή τη στιγμή, δεν μπορούν να εργαστούν παραπάνω, διότι, όταν μετράμε τις ώρες διδασκαλίας όπως γίνεται και σε όλη την Ευρώπη, δεν μετράμε το γεγονός ότι οι εκπαιδευτικοί μας πάνε τα παιδιά στο διάλειμμα, οι εκπαιδευτικοί μας στήνουν τα πειράματα, οι εκπαιδευτικοί μας κάνουν όλων των ειδών τις διοικητικές εργασίες. Στα ευρωπαϊκά σχολεία, με τα οποία θέλουν να μας συγκρίνουν και οι θεσμοί και ο ΟΟΣΑ, υπάρχουν οι διοικητικοί, υπάρχουν βοηθοί, υπάρχουν τεχνικοί εργαστηρίων κτλ. Όταν, λοιπόν, πάνε να μας συγκρίνουν, δεν μπορούν να συγκρίνουν μήλα με πορτοκάλια. Το έχουμε πει πενήντα φορές».

17
Παπαφραγκας
08/12/2017 14:49
Κόψε μάπα που θα μας σώσει χαχαχ
Γιάννης
08/12/2017 12:40
Στις Σχολικές Μονάδες τη Μηχανογραφική Υποστήριξη την έχουν αναλάβει ο Εκπαιδευτικοί. Στα περισσότερα γραμματειακή υποστήριξη δεν υπάρχει. Πολλοί φοροφυγάδες βρίζουν το Δημόσιο Σχολείο, τη Δημόσια Υγεία, την Αστυνομία και τις Ένοπλες Δυνάμεις, διότι με τα λεφτά που δεν έχουν δηλώσει (έχουν κλέψει τους φόρους που τους αναλογούν) μπορούν και έχουν ιδιωτική παιδεία ιδιωτική υγεία και ιδιωτική ασφάλεια. Ιδιωτικούς δρόμους δεν έχουν αλλά με τα ακριβά διόδια, κινούνται γρηγορότερα. Μόνο ιδιωτικό στρατό δεν έχουν. Αν γίνει πόλεμος, με τις καταθέσεις στο εξωτερικό, θα επιβιώσουν. Σε πόσες ώρες εργασίας γραφείου αντιστοιχεί μια ώρα εκπαίδευσης; Δεν απαντούν όχι επειδή δεν ξέρουν αλλά επειδή δεν τους συμφέρει. Οι χαμηλοί μισθοί των Εκπαιδευτικών τους βοηθά να βρίσκουν ιδιαίτερα για τα παιδιά τους και διαστρεβλώνει κάθε μορφή αξιοκρατίας. Τιμωρήστε την παραπαιδεία και τη φοροδιαφυγή και θα αλλάξουν τα πράγματα προς το καλύτερο. Σε ποιες χώρες δεν αξιοποιήθηκε η λίστα Λαγκάρντ; Σε ποια χώρα δε δηλώθηκαν 500 δις και με ευνοϊκές ρυθμίσεις δεν δόθηκαν στο δημόσιο νόμιμοι φόροι; Στην Ελλάδα βρήκαν και τα κάνουν και νομίζουν ότι είναι και φιλελεύθεροι ή δεξιοί. Λωποδύτες είναι και τα κορόιδα τους ανέχονται.
Ουδείς μωρότερος.......
08/12/2017 15:21
Αντί να αναλώνεστε σε μακροσκελείς αναλύσεις για να υποστηρίξετε τα κακώς κεκτημένα, καλύτερα θα ήταν να απαντήσετε γιατί το 80% των αποφοίτων των δημοσίων σχολείων δεν ξέρει ούτε το όνομά του να γράψει σωστά. Και μεταξύ αυτών και πολύ δάσκαλοι κάθε βαθμίδας αν κρίνω από τα σχόλια και από όσους γνωρίζω.Και έχω την απορία, αν κάποιος εξ υμών προσλάβει μια καθαρίστρια να του καθαρίσει το σπίτι, αν θα αξιολογήσει τί κάνει ή αν θα την πληρώνει για τα ωραία της τα μάτια.
Μία των μωροτέρων
08/12/2017 21:07
"πολύ" δάσκαλοι και λοιπές αβλεψίες .... Όταν γράφουμε για να κρίνουμε ανεπάρκειες άλλων, φροντίζουμε να είμαστε άψογοι οι ίδιοι!
Λάθος μου
09/12/2017 10:33
Σωστή η διόρθωση και απαράδεκτο από πλευράς μου. Ευχαριστώ, καμμιά φορά χρειάζεται να σε βάζουν στη θέση σου.
Γιάννης
08/12/2017 17:56
Κακώς κεκτημένα είναι οι επιδοτήσεις για τους σκελετούς φαντάσματα στη Θράκη και όλες οι άλλες επιδοτήσεις, που δημιούργησαν πτωχευμένες εταιρίες και αποτυχημένους πλούσιους ¨επιχειρηματίες". Αυτά είναι τα κεκτημένα της ασύδοτης ιδιωτικής πρωτοβουλίας που χρεοκόπησε την Ελλάδα. Οι απόφοιτοι των Δημόσιων Σχολείων ξέρουν να γράψουν το όνομά τους και αυτό αποδεικνύεται. Ας δούμε το ποσοστό επιτυχίας που έχουν τα Ιδιωτικά Σχολεία και το ποσοστό επιτυχίας που έχουν τα Δημόσια Σχολεία στις Πανελλαδικές Εξετάσεις για την εισαγωγή στα Ελληνικά Πανεπιστήμια. Οι απόφοιτοι των Δημόσιων Σχολείων έχουν τα εφόδια να διακριθούν και στα Ελληνικά και στα ξένα Πανεπιστήμια. Δε μας πληρώνετε για τα ωραία μας τα μάτια. Δε θέλουμε να μας φέρεται η Ελληνική Πολιτεία όπως φέρεστε εσείς στην καθαρίστριά σας.
Όλα καλά
08/12/2017 19:49
Πρώτα από όλα θα ήθελα να ευχαριστήσω για τον πολιτισμένο διάλογο. Απόψεις ανταλάσσουμε με μεγάλο ποσοστό λάθους. Και ούτε οι γενικεύσεις από την πλευρά μου τουλάχιστον είναι σωστές. Αλλά. Καμμία ιδιωτική πρωτοβουλία στην Ελλάδα δεν πήρε ποτέ αποφάσεις. Ότι έκαναν, και συμφωνώ απόλυτα σε πολλά από τα αναφερθέντα, το έκαναν γιατί τους το επέτρεψαν και συνεχίζουν να τους το επιτρέπουν οι υπεύθυνοι δημόσιοι υπάλληλοι και φυσικά οι πολιτικοί που όλους τους ψηφίζουμε και τους πιστεύουμε μετά μανίας για να μας διορίσουν κατά βάθος. Και όσο για την ορθογραφία μια ματιά τριγύρω το αποδεικνύει. Και ναί τα ιδιωτικά σχολεία, στα οποία φυσικά και δεν φοίτησα, έχουν πολύ μεγαλύτερο ποσοστό επιτυχίας. ΥΣ Ποτέ μου δεν είχα καθαρίστρια και πιστεύω απόλυτα ότι μια από τις κατάρες της Ελλάδας είναι η μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων.
Με έπεισες 100%
08/12/2017 15:05
Αν μετρήσουμε τις χιλιάδες ώρες που κάνουν ιδιαίτερα, χιλιάδες καθηγητές και δεν έχουν δηλώσει ποτέ στην εφορία τότε κατά την δική μου φτωχή λογική το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. 10Χ1.000.000=10.000.000=10.000Χ10.000. Άρα ουδείς αναμάρτητος. Εκτός αν το να κλέψεις 1.000€ σε κάνει λιγότερο κλέφτη από το να κλέψεις 10.000.
Γιάννης
08/12/2017 11:46
Όλα τα σχολεία στην Ελλάδα έχουν εργαστήρια Πληροφορικής. Υπεύθυνοι για αυτά τα εργαστήρια είναι οι Καθηγητές Πληροφορικής.
εδω γελαμε
07/12/2017 23:39
ποια σχολειά στην ελλαδα πλην κάποιων ιδιωτικών έχουν εργαστήρια???? αχαχαχαχαχαχαχαχαχα!!!!
Εύγε
07/12/2017 14:03
Μα όταν ζητούν μεταρυθμίσεις, αετέ υπουργέ αυτό εννούν. Να λειτουργούμε όπως όλοι οι άλλοι και όχι όπως βολεύει τις συντεχνίες και τους αριστεροτεμπελοκουλτουριάδηδες.
Τους πιστεύω ανεπιφύλακτα
07/12/2017 13:59
Τελικά όντως είμαστε η μοναδική χώρα στον κόσμο. Μόνο στην Ελλάδα έχουν τέτοιες συνθήκες οι εκπαιδευτικοί, οι αστυνομικοί, οι δικαστικοί, οι δημόσιοι υπάλληλοι, τα νοσοκομεία, οι δήμοι κλπ κλπ. Αλλά όταν θεωρούν ότι απευθύνονται σε ηλίθιους τί μπορείς να περιμένεις; Είναι πολύ δύσκολο να αντιγράψουμε το πώς λειτουργούν αντίστοιχα σε μια ξένη χώρα στα μέτρα μας (πχ Πορτογαλία, Ισπανία, Κύπρος κλπ).
THEO
07/12/2017 09:46
Απίστευτο,οι κακοί ξένοι ζητουν αξιολόγηση μέσω του ΑΣΕΠ.Πού και πότε ξανακούστηκε τέτοια ιεροσυλία;;Είναι δυνατόν το κράτος μας,οι πελάτες μας,τα παιδάκια μας,οι συγγενείς ,κολλητοί και 2500 μετακλητοί και αποσπασμένοι να αξιολογούνται;
......
06/12/2017 22:37
.... οι εκπαιδευτικοί στο ELLADA θα βρίσκονται λεει (δουλεύουν ;) 30 ώρες τη βδομάδα στο σχολείο εκτός διακοπών των Χριστουγέννων, Πάσχα, Καλοκαιριού. Και θα πληρώνονται βέβαια για πλήρες ωράριο 12 μηνών.... Αυτή τη γελεοιότητα πως κατάφερε ο αγαθούλης Γαβρόγλου να την "περάσει" ; εκμαύλισε και τους "θεσμούς" ;
ένας της εκπαίδευσης
06/12/2017 20:00
μπράβο στον υπουργό
Καλαμοβάμων
07/12/2017 08:53
Μπράβο στον ένα της εκπαίδευσης
ΓΙΑΝΝΗΣ
06/12/2017 19:11
ΞΕΧΑΣΕΣ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΣΤΟ ΕΝΔΙΑΜΕΣΟ ΑΝΑΠΝΕΟΥΝ ΕΠΙ ΠΛΕΟΝ. ΤΟΣΗ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ.