Ευρεία σύσκεψη για την πορεία αντιμετώπισης των τραγικών συνεπειών από τις πλημμύρες στην περιοχή της Μάνδρας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας υπό την προεδρία της επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφης Γεννηματά, κατά την οποία διαπιστώθηκε ότι «δεν χρειάζεται άλλος χαμένος χρόνος και απαιτείται αντιμετώπιση των προβλημάτων τώρα».

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση «αναλύθηκαν οι ευθύνες, τόσο της κυβέρνησης όσο και της Περιφέρειας Αττικής, για ανεπαρκή συντονισμό αν και υπήρξαν σαφείς προειδοποιήσεις για τα ακραία καιρικά φαινόμενα, αρκετό χρονικό διάστημα πριν την εκδήλωσή τους.

»Δεν είχαν προχωρήσει εγκαίρως τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα παρ’ ότι υπήρχαν ολοκληρωμένες μελέτες από την προηγούμενη αρχή της Περιφέρειας, η διαχείριση την ώρα εκδήλωσης του φαινομένου ήταν ανεπαρκής και η εκ των υστέρων αντιμετώπιση των πληγέντων αποδεικνύεται προβληματική εξαιτίας καθυστερήσεων και ελλείψεων».

Αποφασίστηκε να έρθουν τα ζητήματα αυτά στη Βουλή μέσω επίκαιρων ερωτήσεων και να οργανωθεί σύντομα επίσκεψη κλιμακίου του «Κινήματος Αλλαγής» στις πληγείσες περιοχές.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο πρώην περιφερειάρχης Γ. Σγουρός, η πρώην αντιπεριφερειάρχης Σταυρούλα Δήμου, ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ καθ. Ευθύμιος Λέκκας, ο καθ. Δημήτρης Παπανικολάου, ο μελετητής Γ. Πέππας, και στελέχη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.