Σε κέντρο φιλοξενίας αστέγων μετατρέπεται τις νύχτες το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, καθώς το προσωπικό δεν επαρκεί για την φύλαξη του κτιρίου. Έτσι, στους διαδρόμους του βρίσκουν καταφύγιο τουλάχιστον 20 άνθρωποι, οι οποίοι απλώνουν τις κουβέρτες τους στο πάτωμα των διαδρόμων διανυκτερεύοντας εκεί.

Σημειώνεται ότι το νοσοκομείο, δυναμικότητας 670 κλινών, διαθέτει μόλις 7 φύλακες με αποτέλεσμα να φυλάσσεται μόνον η μία από τις τέσσερις πύλες που διαθέτει. Τις ημέρες εφημερίας δε, οι συνθήκες είναι ακόμη πιο δύσκολες καθώς προσέρχονται στο νοσηλευτικό ίδρυμα 800 ασθενείς κατά μέσο όρο.

Επιπλέον και σύμφωνα με καταγγελία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) καθημερινά καταγράφονται κλοπές και διαρρήξεις στα αυτοκίνητα.

«Όμως λόγω πανεπιστημιακού ασύλου δεν μπορεί να παρέμβει η αστυνομία», αναφέρει η Ομοσπονδία και προσθέτει ότι ο Σύλλογος Εργαζομένων του νοσοκομείου έχει καταγγείλει τους κινδύνους από την πλημμελή φύλαξη και τις ελλείψεις προσωπικού όλων των ειδικοτήτων.

Σημειώνεται, ότι τον περασμένο Σεπτέμβριο ο διοικήτης του ΑΧΕΠΑ είχε παραδεχτεί το πρόβλημα στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, με τον ίδιο να σημειώνει ότι πρόκειται κυρίως για ανθρώπους «με προβλήματα ψυχικής υγείας».

Επιπλέον και σύμφωνα με τον ίδιο κάθε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης έχει τους δικούς του αστέγους, η παρουσία των οποίων στα νοσηλευτικά ιδρύματα εγκυμονεί κινδύνους. «Για παράδειγμα, ένα από αυτά είναι ότι χρησιμοποιούν κεριά για φωτισμό, που σημαίνει ότι υπάρχει κίνδυνος πυρκαγιάς. Συν το γεγονός ότι πολλοί από αυτούς έχουν πολύ σοβαρές ανάγκες καθαριότητας. Ορισμένες φορές χρησιμοποιούν για τις ανάγκες τους και τους διαδρόμους του νοσοκομείου. Είναι ένα γεγονός, το οποίο συμβαίνει με τον ίδιο τρόπο σε όλα τα νοσοκομεία».

Στην ίδια συνέντευξη, ο διοικητής είχε ανακοινώσει ότι προωθούνται μέτρα για την επίλυση του θέματος σε συνεργασία με τις δομές φιλοξενίας της πόλης.