Ένα σοβαρό περιστατικό με βλάβη σε λεωφορείο του ΟΑΣΑ συνέβη το απόγευμα της Πέμπτης, στο κέντρο της Αθήνας, σύμφωνα με καταγγελία της Ανεξάρτητης Παρέμβασης ΕΘΕΛ-ΟΑΣΑ.

Το περιστατικό συνέβη στην λεωφορειακή γραμμή 608 (Γαλάτσι-Νεκροταφείο Ζωγράφου). Ενώ το λεωφορείο κατευθυνόταν προς την περιοχή του Ζωγράφου, στην πλατεία Κάνιγγος παρουσίασε βλάβη στον κινητήρα.

Ο οδηγός, σύμφωνα με την μαρτυρία του, αντιλήφθηκε το θόρυβο που προκλήθηκε κι επικοινώνησε με το συνεργείο στο αμαξοστάσιο του Ελληνικού, όπου πήρε οδηγίες να οδηγήσει το λεωφορείο κανονικά προς τον τερματικό σταθμό, όπου και θα γινόταν αντικατάσταση του.

Ενώ κατευθυνόταν προς το Νεκροταφείο Ζωγράφου, στο ύψος της 9ης στάσης ακούστηκε ένας ισχυρός θόρυβος λόγω έκρηξης του κινητήρα.

Σύμφωνα με την Ανεξάρτητη Παρέμβαση ΕΘΕΛ-ΟΑΣΑ, ακολούθησαν στιγμές πανικού με τους επιβάτες μέσα σε καπνούς και έντονη δυσοσμία να προσπαθούν να εξέλθουν του λεωφορείου. Οι πόρτες λόγω της έκρηξης και της εκτεταμένης ζημιάς στα ηλεκτρικά του οχήματος δεν άνοιγαν μέχρι που παρενέβη ο οδηγός και τις άνοιξε, χρησιμοποιώντας την βαλβίδα απασφάλισης θυρών.

Οι επιβάτες κατέβηκαν με ασφάλεια και ο οδηγός, αφού βεβαιώθηκε ότι κανείς δεν είχε τραυματιστεί, προσπαθούσε να συνειδητοποιήσει το μέγεθος της βλάβης και να έρθει σε επικοινωνία με την υπηρεσία του. Ο κινητήρας του λεωφορείου είχε σπάσει και άνοιξε, πετώντας στο θάλαμο των επιβατών καυτά λάδια και μεταλλικά μέρη του.

Το συγκεκριμένο περιστατικό έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά ανάλογων γεγονότων, που έχουν συμβεί την τελευταία πενταετία σε λεωφορεία της ΟΣΥ, όπως αναφέρει η Ανεξάρτητη Παρέμβαση.