Πολλές από τις προγραμματισμένες δίκες στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας ματαιώθηκαν, την Πέμπτη καθώς η ατμόσφαιρα ήταν επιβαρυμένη λόγω της χθεσινής χρήσης δακρυγόνων κατά τη διαδικασία των πλειστηριασμών, όπου σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια.

Υπενθυμίζεται ότι ο συγκεκριμένος χώρος για πολλή ώρα την Τετάρτη είχε μετατραπεί σε θάλαμο αερίων από τα χημικά των ΜΑΤ και το περιεχόμενο δύο πυροσβεστήρων που άδειασαν οργισμένοι διαδηλωτές. Ο συνδυασμός των χημικών στον κλειστό χώρο του Ειρηνοδικείου έκανε την ατμόσφαιρα τόσο αποπνικτική, που από τύχη δεν υπήρξαν πολύ σοβαρότερα προβλήματα.

Από χτυπήματα με κλομπ κατά τη διάρκεια του άγριου ξυλοδαρμού τραυματίστηκαν αρκετοί διαδηλωτές. Ανάμεσά τους και ο πρόεδρος του κινήματος Δεν Πληρώνω Λεωνίδας Παπαδόπουλος, ο οποίος με τραύματα στα χέρια και στο κεφάλι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και ο πρώην δήμαρχος Καισαριανής Θανάσης Μπαρτσώκας.

Η κατάσταση παρέμεινε έως αργά το απόγευμα, όταν αστυνομικοί προσπάθησαν να φυγαδεύσουν τους συμβολαιογράφους από το κτίριο το οποίο πολιορκούνταν από διαδηλωτές που φώναζαν συνθήματα.