Την ιδιαίτερη προτίμησή των Γάλλων τουριστών στην Ελλάδα για το τρέχον έτος, επεσήμανε η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, μιλώνταςστο 2ο Επιχειρηματικό Φόρουμ «Τουρισμός:Στρατηγικός Τομέας Ανάπτυξης» που διοργάνωσε το Ελληνο-Γαλλικό Επιμελητήριο στην Αθήνα.Η Ελλάδα και η Γαλλία, όπως είπε, συνδέονται με σχέσεις φιλίας, εμπιστοσύνης και μακρόχρονης συνεργασίας σε όλα τα επίπεδα.

30% της τουριστικής κίνησης από την Γαλλία

Η υπουργός Τουρισμού, στάθηκε στην εξέλιξη της τουριστικής κίνησης από τη Γαλλία, υπογραμμίζοντας ότι το 2017 καταγράφεται αύξηση μεγαλύτερη του 10% σε σχέση με το 2016 στις αφίξεις Γάλλων τουριστών στην Ελλάδα, που αναμένεται να ξεπεράσουν το 1,9 εκατομμύρια μέχρι το τέλος της χρονιάς. Συνολικά, όπως είπε, την τελευταία τριετία, η αύξηση στην τουριστική κίνηση από τη Γαλλία ξεπέρασε το 30%, που αντιστοιχεί σε 500.000 επιπλέον αφίξεις Γάλλων στην Ελλάδα. Για τη φετινή χρονιά εκτίμησε ότι οι συνολικές αφίξεις στην Ελλάδα θα φτάσουν τα 30 εκατομμύρια μαζί με τους επισκέπτες της κρουαζιέρας.

Παράλληλα εκτενή αναφορά έγινε στη σημαντική αύξηση των τουριστικών επενδύσεων τα δύο τελευταία χρόνια και στο φιλικό περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί για νέες επιχειρηματικές κινήσεις, συνέργειες και συνεργασίες στον δυναμικά αναπτυσσόμενο τουριστικό τομέα. Η κ.Κουντουρά σημείωσε ότι οι επενδυτικές προτάσεις για τον κλάδο του τουρισμού ανέρχονται σε 300, εκ των οποίων οι 254 εντάχθηκαν στον επενδυτικό νόμο και απλώνονται σε όλη την Ελλάδα.

Ο ΕΟΤ, ως φορέας υλοποίησης της επικοινωνιακής στρατηγικής, έχει υλοποιήσει ένα πολύ δυναμικό πρόγραμμα παγκόσμιας προώθησης και προβολής, με ενισχυμένη παρουσία στις διεθνείς τουριστικές εκθέσεις, προβολή στις παγκόσμιες ηλεκτρονικές πλατφόρμες, στα παραδοσιακά μέσα και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με μεικτή διαφήμιση, συνδιαφήμιση, διοργάνωση ταξιδίων εξοικείωσης και σειράς προωθητικών δράσεων.

Κλείνοντας, η υπουργός αναφέρθηκε στις συστηματικές προσπάθειες που οδήγησαν στην ενίσχυση της εξωστρέφειας του ελληνικού τουρισμού και την ισχυροποίηση της διεθνούς εικόνας της χώρας, μέσα από σημαντικές κατακτήσεις που περιλαμβάνουν την ενεργή θεσμική εκπροσώπηση σε διεθνείς οργανισμούς, τη συμμετοχή σε υψηλού επιπέδου συναντήσεις για τον τουρισμό παγκοσμίως και τη διοργάνωση διεθνών συνεδρίων στην Ελλάδα.