Μια 33χρονη από το Βιετνάμ «κρατούσε τα κλειδιά», συντόνιζε και οργάνωνε την προηγμένη γραμμή παραγωγής μεγάλων ποσοτήτων υδροπονικής κάνναβης που στη συνέχεια σε συνεργασία με τα άλλα μέλη της συμμορίας επρόκειτο να διοχετεύσουν στην ελληνική αγορά ή να εξάγουν σε άλλες χώρες.

Με εξειδικευμένες «επιστημονικές» γνώσεις στο αντικείμενο της καλλιέργειας, με υπερσύγχρονες υποδομές, η συμμορία είχε την δυνατότητα να προχωρήσει σε μαζική παραγωγή και να μπει δυναμικά στην αγορά.

Σε τρεις πολυτελέστατες βίλες στην περιοχή του Νέου Βουτζά και της Ραφήνας είχε εγκαταστήσει σε διάφορα επίπεδα τον εξοπλισμό, λαμπτήρες αφυγραντήρες, σωλήνες εξοπλισμού για την καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης υδροπονικής μορφής.

Τα κέρδη που θα αποκόμιζε το κύκλωμα από την διοχέτευση της κάνναβης στην αγορά εκτιμώνται σε πολλά εκατομμύρια ευρώ. Η τιμή πώλησης στην μαύρη αγορά της συγκεκριμένης μορφής υδροπονικής κάνναβης, λόγω της ποιότητάς της φθάνει ακόμα και τα 7.000 ευρώ το κιλό Επιπλέον η τιμή πώλησης αυξάνεται ανάλογα χώρα διοχέτευσης λόγω του μεταφορικού κόστους.

Στις εφόδους που έκαναν αστυνομικοί στις τρεις πολυτελείς βίλες –εργαστήρια στο πλαίσιο εξάρθρωσης της συμμορίας κατασχέθηκαν 2.195 δενδρύλλια κάνναβης .

Με τις πιο συντηρητικές εκτιμήσεις τα κέρδη του κυκλώματος θα ξεπερνούσαν τα τέσσερα εκατομμύρια ευρώ.

Την συμμορία που εκτιμάται ότι είχε αναπτύξει δράση περίπου τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, συγκροτούσαν τρεις άνδρες και μια γυναίκα υπήκοοι Βιετνάμ και ένας υπήκοος Κίνας οι οποίοι συνελήφθησαν.

Τις τρεις βίλες τις οποίες είχαν νοικιάσει επιλεκτικά σε απομονωμένες περιοχές της Αττικής έναντι πολύ υψηλού ενοικίου τις χρησιμοποιούσαν αποκλειστικά σαν εργαστήρια εγκαθιστώντας την γραμμή παραγωγής. Οι έρευνες για την υπόθεση συνεχίζονται προκειμένου να εξακριβωθούν οι χώρες στις οποίες τα μέλη του κυκλώματος θα εξήγαγαν το «εμπόρευμα»