Στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης ναρκωτικών προχώρησε η Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής, τα κέρδη της οποίας υπολογίζονται πως θα ξεπερνούσαν τα 4 εκατομμύρια ευρώαπό την παραγωγή και καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης, υδροπονικής μορφής.

Ειδικότερα, συνελήφθησαν πέντε άτομα, δύο άνδρες και μία γυναίκα από το Βιετνάμ και ένας Κινέζος. Οι δράστες είχαν εγκαταστήσει υπερσύγχρονα εργαστήρια για παραγωγή και καλλιέργεια κάνναβης σε βίλες στην περιοχή του Νέου Βουτζά και της Ραφήνας στην Αττική, τις οποίες είχαν νοικιάσει.

Ενδεικτικό της παραγωγής κάνναβης από την οργάνωση, είναι το γεγονός ότι η αστυνομία κατάσχεσε 2.195 δενδρύλλια κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής, Κώστας Παναγιωτόπουλος η τιμή πώλησης του συγκεκριμένου ναρκωτικού ανερχόταν από 5 έως 8 χιλιάδες ευρώ το κιλό.

Οι δράστες είχαν εγκαταστήσει υπερσύγχρονα εργαστήρια για παραγωγή και καλλιέργεια κάνναβης, σε βίλες στην περιοχή του Νέου Βουτζά και της Ραφήνας, στην Αττική, τις οποίες είχαν νοικιάσει.

«Η εγκληματική οργάνωση προωθούσε την κάνναβη στην εγχώρια παράνομη αγορά και κυρίως στις αντίστοιχες αγορές ευρωπαϊκών χωρών» τόνισε, κατά την παρουσίαση της υπόθεσης, ο διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Χρήστος Παπαζαφείρης, ενώ επισήμανε ότι «τα ευρήματα από τις έρευνες και ο προηγμένος εξοπλισμός που είχαν εγκαταστήσει στις βίλες οι δράστες, είναι ενδεικτικά του εύρους, της επαγγελματικής υποδομής και της τεχνογνωσίας που διέθετε το εγκληματικό αυτό δίκτυο».

Παράλληλα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής, Κώστας Παναγιωτόπουλος, η τιμή πώλησης του συγκεκριμένου ναρκωτικού, που ήταν αρίστης ποιότητας, ανερχόταν από 5 έως 8 χιλιάδες ευρώ το κιλό.

Σημειώνεται, ότι από τις έρευνες που πραγματοποίησαν κλιμάκια αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, στις τρείς πολυτελείς κατοικίες στο Νέο Βουτζά και τη Ραφήνα, διαπιστώθηκαν, μεταξύ άλλων, τα εξής:

Στην πρώτη οικία, η εγκατάσταση και λειτουργία πλήρως εξοπλισμένου εργαστηρίου-φυτωρίου, 297 δενδρυλλίων κάνναβης σε πλαστικές γλάστρες, δια της υδροπονικής μεθόδου. Στη δεύτερη οικία, επίσης, η εγκατάσταση και λειτουργία πλήρως εξοπλισμένου εργαστηρίου-φυτωρίου, 1.316 δενδρυλλίων και στην τρίτη ανάλογο εργαστήριο με 582 δενδρύλλια κάνναβης.

Σύμφωνα με την αστυνομία, κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 2.195 δενδρύλλια κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας, 420 γραμ. ακατέργαστης κάνναβης, ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και πλήρης εξοπλισμός εργαστηρίων-φυτωρίων για την καλλιέργεια κάνναβης υδροπονικής μορφής.

Οι δράστες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγούνται στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.