Απορρίφθηκε το αίτημα αποζημίωσης των συγγενών της από την Δικαιοσύνη

Αρκούδα σκότωσε 85χρονη στο Μέτσοβο

  | ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/11/2017 18:56 |
Αρκούδα σκότωσε 85χρονη στο Μέτσοβο
Στη Δικαιοσύνη προσέφυγαν οι συγγενείς μίας 85χρονης γυναίκας την οποία σκότωσε καφέ αρκούδα σε περιοχή του Μετσόβου

Στη Δικαιοσύνη προσέφυγαν οι συγγενείς μίας 85χρονης γυναίκας την οποία σκότωσε μία καφέ αρκούδα σε περιοχή του Μετσόβου διεκδικώντας από το Ελληνικό Δημόσιο 950.000 ευρώ για την ψυχική οδύνη που υπέστησαν. Ωστόσο, η αίτησή τους απορρίφθηκε σε όλους τους βαθμούς της Δικαιοσύνης, καθώς κρίθηκε ότι η Πολιτεία είχε λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία των κατοίκων από την προστατευόμενη ursusarctos (καφέ αρκούδα).

Το περιστατικό συνέβη τον Μάιο του 2003 και η γυναίκα βρέθηκε νεκρή από το σύζυγό της 500 μέτρα από την καλύβα που έμεναν μαζί με τα ζώα τους. Από την ιατροδικαστική έκθεση προέκυψε ότι ο θάνατος της 85χρόνης επήλθε από βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που προκλήθηκαν από πόδι αρκούδας.

Ο σύζυγος και τα δύο παιδιά της και προσέφυγαν στην Δικαιοσύνη και αξίωσαν να τους καταβάλει το Δημόσιο 950.000 ευρώ για την ψυχική οδύνη που υπέστησαν από τον θάνατό της.

Επικαλέστηκαν, ότι οι φορείς του Δημοσίου δεν είχαν λάβει τα αναγκαία μέτρα (απόλυτη αδράνεια) για την προστασία του αγροτικού πληθυσμού (ανθρώπινης ζωής) ο οποίος διαβιεί με τις αρκούδες.

Οι δικαστές έκριναν ότι είχαν ληφθεί από τους φορείς του Δημοσίου όλα τα αναγκαία μέτρα σε εφαρμογή των Ευρωπαϊκών και εθνικών προγραμμάτων. Ειδικότερα, αποφάνθηκε η Δικαιοσύνη ότι έχουν ληφθεί αγροπεριβαλλοντικά μέτρα στις προστατευόμενες περιοχές τόσο για την επιβίωση της καφέ αρκούδας, όσο και του πληθυσμού που βρίσκεται κοντά στις προστατευόμενες περιοχές.

4
THEO
22/11/2017 08:48
Είναι προφανές ότι αισθητικά και ιδεοληπτικά υπάρχει εκλεκτική συγγένεια της αρκούδας με τους Καμμενο-Πολάκηδες.Δεν άντεξε η γιαγιά και βρέθηκε "τρία μέτρα κάτω απ'το χώμα"
.......
21/11/2017 19:12
...... Η γιαγια θαπρεπε να ξερει "καρατε" .... για να κατατροπωσει το θηρίο .... συνεπώς αυτή φταίει που δε μπορεσε να αντιδράσει ή να τρέξει γρηγοροτερα από την αρκουδα μηπως και γλίτωνε τη ζωούλα της.... η πολιτεια με άλλα λόγια τιποτα δε θα μπορούσε να κανει περισσότερο στα πλαίσια των ευρωκανονισμών εκτός από το να προσταεύει με κάθε τρόπο τα ζώα.... και έζησαν όλοι αυτοί οι "γαλαντόμοι" φιλόζωοι καλά και η κυριούλα ταξίδεψε στον Άδη..... ΤΟΣΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ. ΔΙΚΑΙΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΟΔΙΦΙΚΑ,,,,
Ευαγγελία
23/11/2017 13:54
Επίσης είναι απίστευτα χαζό που κάποιοι νομίζετε οτι δεν είστε μέρος της φύσης. Οι άνθρωποι είμαστε μέρος της φύσης. Και την δήθεν ανωτερότητα μας έναντι των άλλων ζώων πρέπει αν τη δείχνουμε αγαπώντας τα και προστατεύοντας τα.
Ευαγγελία
23/11/2017 13:51
παρσιτάνουμε οτι Τα ζώα και οι φιλόζωοι σου φταίμε;;;;; Οι άνθρωποι κατακτήσαμε όλο το κόσμο και δεν αφήσαμε στα άλλα είδη ζώων μια γωνίτσα. Επίσης, τί δουλειά είχε το ηλικιωμένο ζεύγος σε καλύβα;; Και ζούσαν λέει εμ τα ζώα τους. Μάλλον δεν μιλάμε για σκυλάκια και γατάκια, και το ζεύγος είχε εισόδημα απο τα ζώα.