ένοι οι γιατροί με σποτ για την σεξουαλική παρενόχληση [Βίντεο]

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/11/2017 15:20 |
Εξοργισμένοι οι γιατροί με σποτ για την σεξουαλική παρενόχληση [Βίντεο]

Εξώδικο στην Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων απέστειλε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών κρίνοντας ως συκοφαντικό και επικίνδυνο βίντεο που αποτελεί μέρος ενημερωτικής καμπάνιας για την σεξουαλική παρενόχληση.

Το επίμαχο σποτ, σύμφωνα  με τον ΙΣΑ  θίγει την τιμή και υπόληψη των Ελλήνων γιατρών» καθώς παρουσιάζει παιδίατρο να παρενοχλεί σεξουαλικά μητέρα.

Δια της εξώδικης διαμαρτυρίας προς την Φωτεινή Κούβελα, Γενική Γραμματέα Ισότητας ο ΙΣΑ ζητά να παύσει άμεσα η προβολή του βίντεο καθώς θεωρεί ότι το είναι συκοφαντικό, ανυπόστατο και επικίνδυνο.

«Είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι προβάλλεται και φέρεται να είναι βασισμένο σε πραγματικό γεγονός, χωρίς τέτοια καταγγελία να έχει υποβληθεί», υποστηρίζει ο ΙΣΑ τονίζοντας παράλληλα ότι «χωρίς να μπορούμε να αμφισβητήσουμε ότι ένα τέτοιο μεμονωμένο και ακραίο περιστατικό έχει λάβει χώρα, το συγκεκριμένο spot είναι συκοφαντικό για το ιατρικό σώμα, θίγει το κύρος, την ηθική και κοινωνική αξία συλλήβδην όλων των Ελλήνων γιατρών που ευόρκως παρέχουν τις υπηρεσίες τους στους Έλληνες ασθενείς και διαταράσσει επιπλέον τη σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ ιατρού και ασθενή».

Επίσης σε επιστολή του προς την κ. Κούβελα ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος καλεί την Γενική Γραμματεία Ισότητας να αποσύρει άμεσα το συγκεκριμένο βίντεο και να δώσει εξηγήσεις στον ιατρικό κόσμο και τους πολίτες για το περιεχόμενο του εν λόγω βίντεο. 

Ο ΠΙΣ κατηγορεί την ΓΓ Ισότητας για επιπολαιότητα και υποστηρίζει ότι δεν προηγήθηκε επικοινωνία με τον θεσμικό εκπρόσωπο των γιατρών προκειμένου να ζητήσει τη γνώμη του και να αναφέρει έστω ένα περιστατικό παρενόχλησης ασθενούς ή συνοδού από γιατρό. 

5
Αρωτνάω από περιέργεια. Κακό είναι;
20/11/2017 16:08
Ούλα αυτά τα ονοματάκια εις το τέλος του ψυχωφελούς σποτός, έφαγαν ψωμάκι από κονδύλιο υπουργείου και τα ρέστα;
Μαθημένοι στις προσβολές και τις προκλήσεις
20/11/2017 16:08
Ενός Πολάκα μύριοι έπονται (αν έχουν μείνοι τόσοι). Συριζαϊσμένη γραμματέας ισότητας, βρήκε ευκαιρία για προβοκάτσια και προβολή, απουσία κάθε άλλης δραστηριότητας. Οι ίδιοι που συμβούλευαν τις εργαζόμενες στην πρεσβεία της Βενεζουέλας, όπου τις έβαζε χέρι ο "αριστερός" πρέσβυς, να μη μιλήσουν, γιατί θα κάνουν κακό "στο κίνημα", κι έστελναν μυστικές επιστολές με "διαθνιστική αλληλεγγύη" στους Μαδούρους για να το κάνουν γαργάρα, έρχονται τώρα με τα λεφτά του κοσμάκη να δώσουν "μάθημα" ευαισθησίας. Θρασίμια μαθημένα στην προσβολή και στην πρόκληση, οι όμοιοί τους πήγαν να βγάλουν στο θέατρο το "έργο" του εγκληματία Ξηρού, σαν να ήταν καταξιωμένος συγγραφέας. Περίμενες τίποτα άλλο;
παρατηρητικός φίλος συσχολιαστής
20/11/2017 16:07
Αμ, την αμερικλανιά εις το τέλος "βασισμένο σε πραγματικό περιστατικό" (μωρέ τί μού λες; σώωωπα!), πού την παγαίνεις;;;
......
20/11/2017 22:39
Έλα πάρε βαθειά ανάσα Ζαφειρω μ.
Φάνης
20/11/2017 15:54
Συγχαρητήρια στην Γενική Γραμματεία Ισότητας για την ενίσχυση των γυναικών